Ix a exposició pública cinc parcs eòlics als Ports, un a menys de dos quilòmetres de Morella

La comarca podria comptar amb quaranta-quatre nous aerogeneradors

Aquest dimarts informàvem envers la publicació de la Generalitat valenciana per a ubicar un parc eòlic als Ports. Mentre, continuen eixint els projectes d’altres parcs, cinc en els últims dies que obrin el període d’exposició pública i al·legacions durant 15 dies per part de propietaris, entitats, i administracions com els ajuntaments.

De tots aquests, dos anirien ubicats a Morella, un amb sis aerogeneradors a poc més d’un quilòmetre i mig del poble al damunt de la muntanya de l’aljub i la serra colindant fins a la carretera de Xiva. L’altre parc amb 13 estructures plantejades està dividit en tres zones, la primera comptaria amb cinc molins a la serra de la Font de Vinatxos, també a dos quilòmetres del nucli urbà, una segona part amb tres més a la serra de Sant Marc de Torre Miró, i cinc a la serra d’Estret de Portes al darrere de l’actual línia d’aerogeneradors de Torre Miró, aquesta també afecta als termes municipals de Sorita i de Forcall, en aquest cas per les línies d’evacuació.

Aquests els projecta l’empresa Med Wind Energy on l’accionista majoritari és Fernando Roig, també és el promotor dels altres tres projectes. Entre els tres parcs arribarien a 25 nous aerogeneradors amb una potència de 86,25 MW situats entre els termes municipals especialment d’Olocau del Rei i Todolella afectant també al de la Mata. Així, es construiria el Parque eólico Manzanera II, on es volen ubicar fins a sis nous aerogeneradors dins del terme municipal d’Olocau del Rei. Els altres s’anomenarien Muela de Todolella II amb 10 i Muela de Todolella III amb vuit nous molins. Recordem que es poden fer al·legacions fins a 15 dies després de que isquen publicats els projectes al butlletí oficial de la Generalitat, els dos de Morella ja han eixit publicats aquesta setmana.

Directe