Santi Pérez presenta el pla ‘Castelló SmartVillages’ per a transformar els serveis públics de l’interior

El diputat de Desenvolupament Rural participa en una jornada sobre les claus per convertir la província en territori intel·ligent

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha presentat davant una nodrida representació política i empresarial la important aposta de la Diputació de Castelló per a la digitalització i modernització dels serveis públics municipals de l’interior. Ho ha fet en el marc de la jornada organitzada a Castelló per Redit i patrocinada per la Generalitat Valenciana per a posar sobre la taula les claus perquè el Castelló rural transicione cap a un ecosistema de territori intel·ligent.

Santi Pérez ha compartit amb tots els assistents l’exemple del projecte ‘Castelló SmartVillages’, el qual ha estat reconegut a nivell europeu «pels múltiples avantatges que suposa per als municipis aplicar les noves tecnologies en la gestió del dia a dia, com és el cas de l’energia». Pérez ha destacat que «ja són 24 els pobles de Castelló que monitoritzen la llum dels carrers al minut, amb el que poden regular la intensitat o detectar errors en la xarxa d’enllumenat en temps real».

El responsable de Desenvolupament Rural de la Diputació ha detallat que la intenció de la institució és la de crear territoris intel·ligents ampliant el sistema de monitorització a més serveis, com el proveïment d’aigua potable, «a fi de gestionar els recursos públics de manera més eficient i reduint el seu cost per als contribuents». El projecte va aparellat a la millora de la connectivitat a la zona, amb velocitats d’ampla banda que suporten les necessitats dels clients.

Per al diputat, «fer possible aquesta transició digital és una part indispensable per a lluitar contra el despoblament», ja que considera que «internet és un dels antídots a aquest fenomen». En aquest sentit, ha remarcat que tot aquest procés anirà acompanyat de la creació de treballs qualificats a zones d’interior.

Directe