Morella recuperarà Sant Antoni del 21 al 23 de gener

La Confraria de Llauradors és l’associació més antiga de la ciutat, la qual es va constituir al segle XIII

S'ha firmat el conveni amb la Confraria de llauradors

L’Ajuntament de Morella i la Confraria de llauradors Sant Antoni Abad van signar ahir el conveni de col·laboració anual. Així, van aprofitar per a anunciar que la ciutat tornarà a viure la festivitat de Sant Antoni l’any 2022 amb una festa adaptada a la situació sanitària. D’aquesta manera, s’ha previst que la principal festa de l’hivern dels Ports tinga lloc els dies 21, 22 i 23 de gener i realitzar tots els preparatius previs d’aquesta amb la recollida de les carabasses i preparar la confitura i la pasta del panoli. A més, des de la confraria ja s’han sol·licitat els permisos necessaris per a la celebració.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i la presidenta de la confraria, Sonia Traver, van destacar que Sant Antoni és la principal festivitat de l’hivern a Morella, per la qual cosa i després d’anul·lar-se l’any 2021, es vol recuperar dins de la situació amb la pandèmia de la COVID-19. Així, Sonia va explicar que “ara cal detallar aquells actes que es podran realitzar i aquells que necessiten canvis i adaptacions o no es faran”. A més, va afegir que “com no hi ha majorals, la confraria es fa càrrec de la festa, per la qual cosa és més reduïda que quan si hi ha”. Finalment va “agrair la col·laboració i implicació de l’ajuntament per a celebrar Sant Antoni com una de les principals tradicions de la ciutat i de tota la comarca”.

D’altra banda, Rhamsés va explicar que “la Confraria de llauradors és l’associació més antiga de Morella i manté una de les tradicions més arrelades al territori”. L’edil va remarcar que “aquesta serà una edició especial i de retrobament amb la festivitat amb les adaptacions necessàries, sobretot en aquells actes que són en interiors i és més difícil mantindré la distància social”. Finalment, va comentar que “des de l’ajuntament col·laborem i treballem conjuntament amb la confraria, i l’any vinent hi haurà un nou conveni amb aquesta associació”.

Cal recordar que la festa de Sant Antoni a Morella compta amb diferents activitats i una elevada participació en tots aquestos. D’aquesta manera, ara comencen les tasques i preparatius per a Sant Antoni 2022 i quan s’aproximen les dates marcades, es presentarà la programació completa per al cap de setmana des del 21 fins al 23 de gener.

Directe