Es posa en marxa el nou autobús entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola

A més, s'ha reordenat la xarxa s’estructura entorn de quatre àrees funcionals

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha presentat el nou servei d’autobusos entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola que, com ha destacat, “suposa l’inici de la reordenació de la xarxa autonòmica de transport públic interurbà per carretera”.

La nova línia d’autobusos atén les necessitats d’una població permanent de prop de 64.000 persones, que a l’estiu supera les 150.000, i el nombre anual de viatgers atès se situa entorn del milió. Segons ha ressenyat el conseller, “amb aquest nou servei, la Conselleria vol potenciar la connectivitat entre aquests tres municipis costaners amb una intensa relació funcional entre si amb un transport públic eficaç, eficient i sostenible”.

D’aquesta manera, ha assenyalat que, respecte a l’actual servei, el nou incrementa en dotze les expedicions diàries per sentit, ampliant a tot l’any la connexió amb l’estació d’ADIF Benicarló-Peníscola. Per a Arcadi España, “aquesta nova línia d’autobusos facilita la mobilitat dels veïns i veïnes d’aquesta zona costanera i els acosta als centres d’atracció més importants de l’àrea, es tracta d’habilitar un servei públic de transport per a accedir als altres serveis públics”.

Així, amb aquest servei es facilita la connexió amb els nuclis urbans principals dels tres municipis, que actuen com a importants centres comercials i de prestació de serveis: oficines de l’Agència Tributària, de l’INSS i del SERVEF a Vinaròs, i Oficina de la Tresoreria de la Seguretat Social a Benicarló; també amb el Centre Sanitari Integrat de Benicarló i l’Hospital de Vinaròs, així com amb les estacions d’ADIF Benicarló-Peníscola i Vinaròs.

Aquest nou servei cobrirà 20.5 quilòmetres i oferirà 32 serveis diari per sentit que s’ampliarà a 68 en els mesos d’estiu. La freqüència serà de 30 minuts, que passarà a 15 minuts en època estival, amb una durada aproximada del trajecte de 45 minuts.

Així mateix, els autobusos d’aquesta línia porten la nova imatge de transport públic de la Generalitat que s’incorporarà també a la resta de concessions per a “trencar amb un sistema obsolet i transmetre aquest impuls i modernitat que des de la Generalitat estem donant al transport públic”, ha indicat el titular de Mobilitat.

Reordenació de la xarxa
de transport públic interurbà

Amb la posada en marxa d’aquest servei entre Vinaròs, Benicarló i Peníscola s’inicia la reordenació de la xarxa autonòmica de transport públic interurbà per carretera, els nous serveis de la qual de transport públic, ha avançat el conseller, “es licitaran durant 2023”.

Així, Arcadi España ha explicat que “aquesta reordenació de la xarxa persegueix millorar la qualitat en la prestació del servei públic, incrementar l’accessibilitat de la població al sistema de transport públic regional i potenciar la complementarietat entre les diferents maneres de transport que funcionen en la Comunitat per a donar una resposta més eficaç i sostenible a les necessitats de mobilitat de la ciutadania”.

A la província de Castelló la reordenació de la xarxa s’estructura entorn de quatre àrees funcionals, Morella-Vinaròs, Castelló de la Plana, la Vall del Millars i la Vall del Palància, i als següents projectes de transport públic: CV 001, Morella-Vinaròs-Castelló de la Plana; CV 002, Vinaròs-Benicarló-Peníscola; CV 003, Vinaròs-Castelló de la Plana; CV 004, l’Alcora-Castelló de la Plana; CV 005, Onda-Castelló de la Plana; CV 006, Castelló Metropolitana Sud; CV 007, la Vall d’Uixó-Castelló de la Plana, i CV 008, Alt Palància-Sagunt-València.

Directe