José Martí inaugura el nou parc de bombers voluntaris de Benassal

Ha suposat una inversió de de prop de 930.000 euros

Representants polítics visiten el parc de bombers

El president de la Diputació, José Martí, ha inaugurat hui el nou parc de bombers voluntaris de Benassal, en la construcció del qual s’ha invertit 929.240 euros. Ha sigut en un acte en el qual ha estat acompanyat per l’alcaldessa de la localitat, Mari Luz Monterde, el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, i l’expresident Javier Moliner, en el mandat del qual es va donar llum verda al projecte de construcció. També han sigut presents les alcaldesses de Vilafranca, Albocàsser i Ares del Maestrat, Silvia Colom, María Isabel Albalat i Ester Querol, i els alcaldes de Culla, Heredio Bellés, i la Torre d’en Besora, David Vicente. A més, ha assistit el subdelegat de Defensa, Manuel Monzó.

Es tracta d’una nova infraestructura que presta servei a deu pobles de la zona i s’assentisca sobre una parcel·la de 2.500 m², dels quals s’han edificat 908 m² i 383 m² s’han destinat a cotxeres. L’edifici substitueix a l’anterior que havia quedat obsolet, compta amb dues façanes: una davantera, la principal, d’accés a Benassal per la CV-166, i un altra posterior que recau al camí de Vilar de Canes.

Aquestes modernes instal·lacions estan convenientment adaptades perquè puguen ser utilitzades per persones amb discapacitat i compten amb un sistema de plaques solars i generador d’energia elèctrica. En la planta baixa se situen la zona de control, el gimnàs, els vestuaris i els lavabos generals, mentre que la zona d’oci, que consta de sala d’estar, cuina i aula polivalent de formació, se situa en el primer pis.

Incrementar la dotació de personal

La inauguració del nou parc suposarà un augment de la dotació de personal, ja que als 14 bombers voluntaris existents en l’actualitat caldrà sumar els 11 nous que s’incorporaran a principis de 2022 per a fer un total de 25.

El president Martí, que ha agraït la presència del seu antecessor en el càrrec, Javier Moliner, ha assenyalat que «inaugurar aquest tipus d’instal·lacions modernes i accessibles és un dels actes que major satisfacció pot donar a un servidor públic, perquè amb elles es podrà incrementar en cas d’emergències la qualitat del servei públic».

També ha posat en valor l’existència dels parcs de voluntaris i de les persones que presten servei en ells, referint que «prop d’un miler ens mostren el seu amor per la naturalesa i la seua passió per la protecció del territori, des dels cinc parcs de voluntaris existents a la província: el de Espadà-Millars a Onda, creat fa 31 anys, Els Ports a Morella, l’Alcalatén a Llucena, Maestrat-Alcalatén en Atzeneta i Alt Maestrat a Benassal».

El president ha afegit que «no podem estar en millors mans, acompanyats sempre per la Generalitat Valenciana, perquè si sempre defensem la col·laboració entre institucions per a fer un ús adequat dels recursos públics, en l’atenció en casos d’emergències aqueixa col·laboració se’ns antulla senzillament indispensable».

Directe