Homenatge a Benicarló a sis morellans assassinats pel franquisme

Un monòlit recordarà els sis ciutadans que estan soterrats a Benicarló

El Cementeri de Benicarló serà l’escenari aquest diumenge de l’homenatge als sis morellans que van morir assassinats per la Guàrdia Civil el novembre de 1947 a la carretera Benicarló-Càlig en aplicació de la Llei de Fugues.

L’acte estarà presidit pels alcaldes de Benicarló i Morella, Xaro Miralles i Rhamsés Ripollés, i comptarà amb la presència dels familiars de les víctimes, representants de l’associació ABRIL de Benicarló i del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Castelló que, juntament amb la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, han contribuït a l’organització de l’acte.

Durant l’homenatge es descobrirà un monòlit en memòria dels sis assassinats que es troben soterrats en una fossa del Cementeri de Benicarló: Salvador Aguilar Querol, Juan Barreda Moliner, Bautista Mestre Prats, Manuel Monfort Monfort, Juan Prats Ferrando i Vicente Tena Ortí.

La Llei de Fugues va ser el pretext aplicat durant el franquisme per a disparar i matar un detingut. La pràctica consistia a simular la fugida d’una persona detinguda i abatre-la a trets amb aquesta excusa.

Directe