La Diputació concentra al Baix Maestrat el seu taller d’idees per a avançar en igualtat

La institució subvenciona tres municipis de la comarca perquè puguen comptar amb un "pla d’igualtat"

La Diputació de Castelló ha destinat a tres ajuntaments del Baix Maestrat 5.000 euros durant 2021 per a la materialització dels seus respectius plans d’igualtat municipals. És una xifra “que pot ser xicoteta, però que marca un primer gran pas per a engegar polítiques més ambicioses i de gran abast adreçades a acabar amb les desigualtats entre homes i dones i amb la violència de gènere”, ha explicat la vicepresidenta Patricia Puerta. Els consistoris subvencionats són els de Cervera del Maestrat, Rossell i Sant Jordi.

Puerta ha afirmat que la Diputació de Castelló és “orgullosament feminista i això implica”, al seu parer, “que estiguem al costat dels pobles per a promoure la igualtat entre gèneres i l’autonomia de les dones”.

Precisament, amb aquest mateix objectiu, s’ha celebrat hui dilluns a Sant Mateu, a la mateixa comarca del Baix Maestrat, una jornada tècnica de treball per a consensuar la futura estratègia provincial d’igualtat. A la crida efectuada per l’àrea d’Igualtat de la Diputació han respost més d’una seixantena de persones, “les quals han trobat un espai de debat lliure on expressar la seua opinió i suggeriments per a enriquir les polítiques igualitàries de la Diputació”.

La vicepresidenta, que també ostenta la direcció de l’àrea d’Igualtat, ha destacat que la promoció de la igualat “és una prioritat per a aquest equip de govern, per una qüestió de justícia i sentit democràtic, però també perquè es tracta d’un element fonamental per al desenvolupament i la cohesió social de les nostres comarques”.

L’Estratègia s’està elaborant a partir de cinc vectors d’impuls i 31 compromisos diferents, que van des de l’aplicació de polítiques en favor de la igualtat salaries a l’erradicació de la violència masclista. Puerta ha confirmat que aquest document comptarà amb els recursos humans i econòmics necessaris “per a fer que siga un instrument de treball realista i funcional, capaç de generar condicions que faciliten l’assoliment d’una societat més feminista”.

Directe