Ximo Puig reelegit secretari general dels PSPV

Continuarà sent el màxim dirigent dels socialistes valencians durant quatre anys més

Ximo Puig reelegit secretari general dels PSPV

El morellà i president de la Generalitat, Ximo Puig, ha estat reelegit aquest diumenge com a secretari general dels socialistes valencians en el 14é congrés del PSPV celebrat durant tot aquest cap de setmana a Benidorm. On també va estar acompanyat per socialistes morellans que es van desplaçar fins allí per donar-li el recolzament.

Puig ostenta el càrrec de màxim dirigent del partit al País Valencià des de l’u d’abril de 2012 quan va guanyar al llavors secretari general Jorge Alarte doblant-lo en vots. Des d’aquell moment ha dirigit el PSPV celebrant les primeres primàries obertes a tota la ciutadania viscudes a Espanya. Tot portant-lo a presidir la Generalitat en els eleccions autonòmiques del 2015 i 2019.

Clausura del 14è Congrés del PSPV-PSOE, amb les intervencions del secretari general del partit, Ximo Puig, i del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez

Després de renovar el càrrec i tota l’executiva el cap del Consell tancava el congrés i recordava els moments viscuts durant la pandèmia del coronavirus. Puig també realçava el treball de la societat per superar aquesta pandèmia mentre la resta d’Europa viu una altra greu onada del coronavirus.

El secretari general del PSPV continua parlant d’infrafinançament mentre li reconeixia al president del govern Pedro Sánchez que la Comunitat ha rebut més recursos que mai, però necessita la reforma perquè” no val perpetuar-se en les solucions transitòries”. En clau interna Puig afirmava que l’enemic “no està en el si del partit”, està fora, i afirmava que hi ha molt a fer perquè no torne a governar el partit popular.

Al finalitzar Ximo Puig ha assegurat que vol la majoria en les pròximes eleccions tot i portar més de sis anys governant la Generalitat en el pacte del Botànic, quatre anys amb Compromís després del pacte del Botànic en 2015 i dos amb compromís i Podem arran del segon pacte en el castell de Santa Bàrbara d’Alacant en 2019.

Directe