Morella acull el XII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger

Està organitzat per la Xarxa Vives, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua i l’Institut Ramon Llull

Les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella van acollir durant la jornada d’ahir diferents classes del XII Curs d’introducció a la didàctica de la llengua com a idioma estranger de la Xarxa Vives d’Universitats. Així, les sessions van finalitzar amb l’acte de cloenda d’aquesta 12a edició. Aquest té l’objectiu de formar al futur professorat per a l’exercici de la docència de la llengua en universitats de l’exterior i el tractament de la variació lingüística, la cultura i la literatura de l’aula. Finalment, avui han realitzat una visita guiada a la ciutat de Morella.

D’aquesta manera, la primera tinent d’alcalde i regidora de Cultural Rocío Querol, ha destacat “la importància que un any més la Xarxa Vives haja escollit Morella per a realitzar part del seu congrés”. A més, ha explicat que “la formació continua, en aquest cas del professorat, és molt important i ens alegra que les sales de l’ajuntament puguen acollir cursos i congressos de manera habitual”. L’edil ha aprofitat per a apuntar que “aquest curs és un exemple de la unió entre les universitats de diferents comunitats autònomes en les quals es posen en valor aquells trets que ens uneixen com la cultura i la llengua” de manera que “és un honor que Morella siga la seu de l’exemple d’aquesta unió”.

Cal recordar que es tracta d’un curs organitzat per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, l’Institu Ramón Llull i la Xarxa Vives d’Universitats. Aquest està adreçat a personal docent de català a universitats estrangeres. Durant les 12 edicions que s’han celebrat, el curs ha formant al voltant de 400 titulades i titulats de 15 universitats de Catalunya, el País Valencià, Illes Balears i Catalunya del Nord. A més, moltes d’elles i ells han acabat com a professorat de català en diferents països del món.

També s’ha d’explicar que la Xarxa Vives d’Universitats té una estreta relació amb la ciutat de Morella. Aquesta es va fundar a la ciutat l’any 1994 amb 13 universitats. Actualment compta amb 22 de quatre estats diferents. Així es compon de la Universitat Abat Oliba CEU, la Universitat d’Alacant, la Universitat d’Andorra, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat de Barcelona, la Universitat CEU Cardenal Herrera, la Universitat de Girona, La Universitat de les Illes Balears, la Universitat Internacional de Catalunya, La Universitat Jaume I, la Universitat de Lleida, la Universitat Miguel Hernández d’Elx, la Universitat Oberta de Catalunya, la Universitat de Perpinyà Via Domitia, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Ramón Llull, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Sàsser, la Universitat de València i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya.

Directe