«Alifara», premi a millor experiència en el Congrés de Medicina Rural d’Ourense

El projecte iniciat ara fa uns mesos mitjançant enquestes va rebre una gran acollida per part dels veïns dels Ports

«Alifara», premi a millor experiència en el Congrés de Medicina Rural d’Ourense

El projecte Alifara que, actualment estan duent a terme els centres de Salut de la comarca dels Ports, ha rebut el premi a la millor experiència en el Congrés de Medicina Rural celebrat a Ourense el passat cap de setmana. El congrés organitzat anualment per la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària recuperava la seua presencialitat després que l’any passat s’hagués de suspendre i ho feia amb la participació de diferents sanitaris de la comarca dels Ports, que rebien amb il·lusió aquest reconeixement.

Nel·lo Mon Monfort és metge del Centre de Salut Morella

Recordem que “Alifara” a través d’un sistema d’enquestes el que pretén és conèixer l’estat de salut general de la població i planejar així accions conjuntes per a solucionar possibles problemes col·lectius.

Ferran Enguix és metge resident

Així, mitjançant una enquesta d’aproximadament unes 80 preguntes pretenen investigar al voltant de tots els factors que afecten la salut, com són la situació econòmica o la salut mental. I per fer-ho s’ha comptat amb la participació de tots els municipis. Ara, el següent pas és analitzar totes les dades que s’han extret d’aquestes enquestes per a buscar solucions als problemes que pateix la població.

“Alifara” naix de xarxa salut, un conjunt de municipis en favor de les activitats saludables. També s’han adherit el departament de salut de Vinaròs i la mancomunitat comarcal dels Ports.

Directe