Benassal inicia les activitats del projecte “In/Sostenible” per a fomentar el desenvolupament sostenible

S'ha inaugurat una exposició i es fan activitats

Benassal ha donat inici, amb la inauguració de l’exposició “In/Sostenible. Un camí cap a la sostenibilitat”, a les diferents activitats del projecte “In/Sostenible” del Fons Valencià per la Solidaritat, cofinançat per la Diputació de Castelló. L’exposició, la qual estarà ubicada al Forn de Dalt (C/ Església, s/n) fins al 15 de novembre, té com a finalitat permeabilitzar els ODS sobre la població en general des d’un punt de vista proper i amable mitjançant quatre zones diferenciades, i la seua entrada és lliure i gratuïta amb horari de dilluns a divendres de 10h a 14h i dissabtes i diumenges de 10h a 14h i de 16h a 18h. Aquesta ha sigut inaugurada per Marta Pitarch, Tinent d’Alcaldessa de Benassal; Álvaro Escorihuela, President del Fons Valencià per la Solidaritat i Regidor de l’Ajuntament de Vila-real; i Esteve Ordiñana, Gerent del Fons.

Seguint amb les activitats del projecte, també es realitzarà, al mateix Forn de Dalt a les 12h del dissabte 6 de novembre, i amb entrada lliure i gratuïta, l’activitat lúdica dirigida al públic familiar “Anem a cercar un tresor” on, mitjançant un conta-contes teatralitzat, se sensibilitzarà i conscienciarà sobre la necessitat i urgència de canviar els hàbits i la forma de consum per a no acabar amb el planeta. Per altra banda, l’alumnat de Benassal se sensibilitzarà a través de l’activitat didàctica “Soc conscient de quin consum faig” amb reflexions sobre la situació del planeta i l’anàlisi d’alternatives per a realitzar una producció i consum més sostenibles.

“In/Sostenible”

El projecte “In/Sostenible” té com a objectiu donar a conéixer i sensibilitzar a la població de 6 municipis de la província de Castelló (Almenara, Benassal, Benicarló, Castelló, Montanejos i Viver) sobre què són els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i de la importància de la participació ciutadana per a aconseguir-los. El projecte incideix en l’ODS número 12: Producció i consum sostenibles, per tal d’enfortir la presa de consciència al voltant dels hàbits de consum responsables mitjançant actuacions concretes.

El Fons Valencià és l’associació d’entitats locals de la Comunitat Valenciana que té com a objectius realitzar i finançar projectes de cooperació internacional i d’educació per al desenvolupament, amb les aportacions econòmiques que cada any fan els seus socis (ajuntaments i mancomunitats de la Comunitat Valenciana). Actualment, el Fons compta amb 129 entitats locals valencianes sòcies (120 ajuntaments i 9 mancomunitats) i concentra les seues actuacions de cooperació descentralitzada a l’Equador, Bolívia i El Salvador, així com en països en situacions d’emergència. Així mateix, realitza projectes de sensibilització cap a un desenvolupament humà, equitatiu, just i sostenible entre la població de les entitats locals sòcies del Fons, i a la ciutadania valenciana en general.

La relació entre els municipis del Sud i el Fons ve donada per la participació municipalista i descentralitzada en polítiques de cooperació per al desenvolupament social i econòmic, amb la col·laboració en projectes nascuts de les necessitats concretes i locals, i sol·licitats pels mateixos municipis o a través de contraparts, com ara les ONGD. La participació en els projectes de cooperació sempre té com a objectius, de totes les parts col·laboradores, el respecte cap a la cultura local i l’absorció mútua de coneixements i experiències.

Directe