Morella participa a Bunyol en l’homenatge al seu artista local Juan Manuel Aparisi

L’acte va comptar amb la participació de l’alcalde de Morella i els Gaiteros de Morella per la seua vinculació amb la ciutat

Bunyol va homenatjar ahir al seu artista local, Juan Manuel Aparisi. L’acte va ser també la inauguració de l’exposició de quadres i cartells del pintor a l’edifici Molino Galán i va comptar amb la participació de l’Ajuntament de Morella i els Gaiteros de Morella, ja que Aparisi té una forta vinculació amb la capital dels Ports i participa activament en algunes activitats culturals i tradicionals com Sant Antoni. A més, com van anunciar l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, l’alcaldesa de Bunyol, Juncal Carrascosa, i el pintor, l’exposició es traslladarà a Morella en els pròxims mesos.

Aquest acte també va albergar un concert i espectacle creat pel mateix Aparici i va comptar amb parlaments de l’alcalde de Morella el qual li atorgava un gravat de l’artista morellana, Pilar Dolz, i de l’alcaldesa de Bunyol, que li feia entrega de la tomatina de plata a Juan Manuel. En aquest també van estar presents el delegat territorial de Presidència de la Generalitat Valenciana, Francisco Molina, i la secretària autonòmica, Maria José Mira.

Rhamsés Ripollés, va acudir a aquesta jornada i ha destacat que “la importància de persones com Aparisi, molt implicades en les festes d’ambdós pobles, així com la seua faceta artística que es mostra amb aquesta exposició”. L’edil ha explicat que “Bunyol i Morella són dos poblaciona ara més unides per Aparisi i, a partir d’este encontre, segur que crearem més iniciatives per a promocionar conjuntament les nostres festes i l’esperit cultural que tenim”. Finalment, Rhamsés ha volgut agrair “la invitació a aquest acte d’homenatge amb una persona tan lligada a Morella i les seues tradicions” i ha afegit que “una bona persona que amb el seu humor i implicació ens fa millors a totes i tots”.

Cal explicar que Aparisi té una estreta relació amb Morella, sobretot en la celebració de Sant Antoni, on participa des de fa anys. A més, l’artista ha creat també molts dels cartells d’aquesta festivitat amb la seua característica faceta artística, així com en la trobada de dimonis que se celebra cada mes de novembre a Morella. A més, en l’exposició es poden veure diferents quadres relacionats amb Morella, el Sexenni o la banda de música entre moltes altres obres.

Directe