Pillats “in fraganti” amb 2.500 kg de haixix

Un Guàrdia Civil i un exagent facilitaven la comissió dels delictes

Dins dels serveis que la Guàrdia Civil ve desenvolupant de vigilància de les costes, els ports i aeroports, i de les vies de comunicació per a evitar el tràfic de drogues, mercaderies il·lícites, el contraban i la xarxes internacionals de tràfic de substàncies prohibides i il·legals a la província de Castelló durant tot l’any, la Guàrdia Civil estableix un ampli dispositiu de prevenció sobre les rutes d’entrada, i d’aquesta manera vigilar i controlar tots el punts i vies d’accés a la província. Resultat d’aquest operatiu va ser la confiscació el passat dia 5 d’octubre de 2.500 kg d’haixix repartit en 81 fardells mentre tractaven de alijar en el Port de Vinaròs.

L’origen de la recerca que va ser desenvolupada per part de l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga (EDOA) de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló es remunta al mes de setembre després de detectar a unes persones, amb antecedents per tràfic internacional d’haixix, assentats en la zona nord de la província.

Va ser durant la matinada del dia 5 d’octubre quan els agents van detectar la presència d’aquestes persones en la zona portuària del Port de Vinaròs, comprovant que s’havien proveït d’un camió de grans dimensions que contenia en la seva interior garrafes amb més de 2.000 litres de gasolina disposades per a subministrar a l’embarcació que transportava la droga i facilitar la seva fugida, així com per a recollir els fardells.

En el desenvolupament de l’Operació, a més de la presa de vestigis i proves, els guàrdies civils van organitzar una vigilància exhaustiva en què l’es van emprar nombrosos mitjans humans i materials quevan donar com a resultat final la detenció “in fraganti” dels allí presents en el moment en el qual s’estava trasbalsant l’haixix i la gasolina.

Un Guàrdia Civil i un exagent
facilitaven la comissió dels delictes

En aquest cas, l’actuació de la Guàrdia Civil es va saldar amb la detenció de vuit persones per un delicte contra la salut pública per tràfic de drogues i un altre de pertinença a organització criminal, en tractar d’introduir i distribuir a la província dues tones i mitja d’haixix, a més els agents van descobrir que aquestes persones estaven relaciones amb un Guàrdia Civil en actiu i un ex Guàrdia Civil que havia estat separat del servei, els qui servint-se de la seva condició, facilitaven la comissió dels delictes.

Les diligències instruïdes juntament amb els detinguts van ser lliurats en els Jutjats de Vinaròs, qui va ordenar l’ingrés a la presó de tots els implicats.

L’actuació realitzada per l’Equip de Delinqüència Organitzada i Antidroga de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló ha comptat amb el suport en la seva fase d’explotació de l’Àrea de Recerca de Vinaròs.

En el que va d’any, la Guàrdia Civil ha aconseguit desarticular diverses organitzacions dedicades al tràfic il·lícit d’aquesta mena de substàncies frustrant diverses partides en les costes de la província, amb la detenció de 13 persones i la confiscació de 8.500 kg d’haixix.

Directe