El divendres 24 de juny serà festiu a la Comunitat Valenciana

Sant Joan és un dels dies que s'han escollit des de la Generalitat

El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) ha recollit aquesta setmana el calendari laboral per a 2022 que inclou les festivitats pròpies de cada comunitat autònoma. En el cas del País Valencià destaca que torna a ser festiu el 24 de juny, Sant Joan, arreu del territori i no només com a festiu recuperable com enguany.

Els festius comuns a totes les comunitats autònomes són l’1 de gener, el dia de Reis; Divendres Sant; el 15 d’agost; el dia del Pilar; el dia de Tots els Sants; el dia de la Constitució i el dia de la Immaculada Concepció.

A aquestes es sumen el Dijous Sant i el Dia de Sant Joan en el cas de la Comunitat Valenciana, donat que tant la diada autonòmica del 9 d’Octubre com el 25 de desembre, Nadal, cauen en diumenge, pel que quedaven lliures aquestes dues festivitats.

↳ Festius a la Comunitat Valenciana
▸ 1 de gener (dissabte) ▸ Any Nou
▸ 6 de gener (dijous) ▸ Epifania del Senyor
▸ 19 de març (dissabte) ▸ Sant Josep
▸ 14 d’abril ▸ Dijous Sant
▸ 15 d’abril ▸ Divendres Sant
▸ 18 d’abril (dilluns) ▸ Dilluns de Pasqua
▸ 24 de juny (divendres) ▸ Sant Joan
▸ 15 d’agost (dilluns) ▸ Assumpció de la Verge
▸ 12 d’octubre (dimecres) ▸ Festa Nacional d’Espanya
▸ 1 de novembre (dimarts) ▸ Tots Sants
▸ 6 de desembre (dimarts) ▸ Dia de la Constitució Espanyola
▸ 8 de desembre (dijous) ▸ Immaculada Concepció

A aquestes festivitats nacionals i autonòmiques cal sumar les dues festes locals que trien els ajuntaments. Des de Vilafranca ja s’ha anunciat que seràn el Dia del Llosar i el de la Pasqua del Llosar. A Morella, previsiblement, seran el dia del patró Sant Julià el 7 de gener i el 26 de desembre, Nadalet.

Directe