Morella participa en la iniciativa solidària de Los Pueblos Más Bonitos amb la Palma

S’ha presentat la iniciativa junt amb el disseny de les samarretes que es vendran per a captar les donacions

L’alcalde de Morella i president de la zona est de l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España, Rhamsés Ripollés, l’alcalde del poble canari de Tejeda i president de la zona sud de l’associació, Francisco Perera, i la regidora de cooperació de l’Ajuntament de Morella, Malú Blasco, han presentat aquest matí una campanya solidària en suport de les persones afectades per l’erupció del volcà de l’illa de La Palma.

La campanya es tracta de la venda de samarretes amb un disseny especial, la qual tindrà un preu de 10 euros i s’ha comptat amb empreses canàries per al seu disseny i fabricació. La samarreta consta de la imatge de l’illa, el logo de l’associació i la frase Los Pueblos Más Bonitos de España con la isla más bonita.

Rhamsés ha destacat que “es tracta d’una iniciativa molt important que uneix a les poblacions de l’associació per ajudar a la població de La palma, greument afectada per l’erupció del volcà”. L’edil ha explicat que “des de l’Ajuntament de Morella ja hem fet la comanda de les samarretes, les quals rebrem prompte i estaran disponibles per a totes les persones que vulguin col·laborar” i ha afegit que “la solidaritat és un tret característic de les morellanes i morellans, que segur respondran a aquesta crida”.

D’altra banda, Francisco Perera ha detallat que “la idea va sorgir en un encontre dels pobles canaris de l’associació i va ser molt ben acollida a l’assemblea nacional de Los Pueblos Más Bonitos de España” i ha afegit que “es tracta d’una campanya solidària en la qual els diners captats s’ingresaran als comptes del cabildo de La Palma i des d’aquest cobriran les necessitats de les persones afectades en cada moment”. L’alcalde de Tejeda ha explicat que “d’aquesta manera, no sols s’ajuda directament a les víctimes amb la compra d’aliments o roba, sinó també al comerç local de l’illa on s’obtindran els productes”. Finalment, ha volgut “agrair la participació de la ciutat de Morella i a l’associació de Los Pueblos Más Bonitos de España per col·laborar amb aquesta iniciativa”.

Finalment, Malú ha remarcat “la necessitat que tenen les persones afectades per l’erupció del volcà i que des de Morella es contactarà amb les veïnes i veïns, així com amb les associacions locals, i animar-les a participar i comprar les samarretes solidàries”. A més, ha afegit que “també ens obrim a noves iniciatives que tinguen les associacions o grups de gent per a captar donacions, ens poden informar per a coordinar les aportacions”.

Cal explicar que des de l’Ajuntament de Morella es facilitarà tota la informació a través dels diferents canals d’informació municipals. Així, les samarretes tindran un preu de 10 euros i es poden demanar a través del correu electrònic ajuntament@morella.net indicant el nom, cognoms, talla i mail de contacte. Així, es farà la reserva de la samarreta i quan arriben a Morella, s’informarà sobre com fer el pagament i recollir-les.

Directe