La Diputació tanca a Peníscola la commemoració de l’Any Berlanga

Amb la recreació pirotècnica del llançament del coet ‘Calabuch’

Peníscola ha conclòs aquesta vesprada amb molta expectació la programació especial que la Diputació de Castelló ha dissenyat per a commemorar l’Any Berlanga a la província. La lectura dramatitzada del llargmetratge ‘Calabuch’, ambientat a la mateixa ciutat, ha enlluernat el públic present, que ha gaudit amb especial emoció el moment en què s’ha representat amb pirotècnia el llançament del coet de ‘Calabuch’, una de les escenes més icòniques de la pel·lícula. L’exhibició ha anat a càrrec del grup Teatre de Guàrdia de Benicarló.

L’afluència de gent “ha sigut gran i això és positiu”, ha assegurat la diputada de Cultura, Ruth Sanz, qui ha mostrat la seua satisfacció pel desenvolupament de la programació, que s’ha allargat del 3 d’octubre fins a hui. Juntament a Sanz, han presenciat la cloenda la diputada provincial Xaro Miralles, la directora territorial de Presidència, Eva Redondo i regidors de l’Ajuntament.

Excepte la recreació d’avui, totes les activitats programades s’han desenvolupat al Saló Gòtic del Castell del Papa Luna, un emplaçament molt estimat pel director valencià, que va convertir Peníscola en un dels seus platós de cine talismà. El balanç és “positiu”, tant per l’afluència com per la qualitat de les propostes. La diputada Ruth Sanz ha agraït tant a Ester Forner, directora del Castell, com a Josi Ganzenmüller, director de teatre, el seu esforç i dedicació “per a poder realitzar un homenatge a l’altura de Luis García Berlanga”.

“Per a nosaltres ha estat molt enriquidor preparar aquestes activitats al voltant del genial cineasta Berlanga, que tant va donar a Peníscola i a la nostra terra. Des de la Diputació seguim amb la convicció de treballar perquè tothom redescobrisca i gaudisca l’obra del centenari director”.

Durant les últimes tres setmanes s’han celebrat dos col·loquis sobre la vida i obra de Berlanga, impartits pel director de la Filmoteca de Catalunya, Esteve Riambau, i pel catedràtic d’Història Contemporània de la Universitat de València Justo Serna. També s’han fet dues projeccions de cinema, amb la mítica ‘Calabuch’ i ‘París-Tombuctú’, l’última pel·lícula del cineasta que precisament va ser rodada a Peníscola.

Directe