Blocaires i influencers comparteixen els atractius de la destinació turística “Maestrat Ànima Interior”

Els participants sumen més de 150.000 seguidors a Facebook e Instagram i abasten interessos como el turisme familiar, gastronòmic o cultural

La destinació turística “Maestrat Ànima Interior” va organitzar un viatge de familiarització destinat a blocaires, creadors de contingut i influencers de diferents perfils en una jornada que va servir per presentar aquesta associació de municipis i amb la finalitat de promocionar a través de les xarxes, els recursos, empreses i institucions que en formen part.

El conjunt de perfils que van estar presents supera els 150.000 seguidors en xarxes socials com Facebook o Instagram i procedien de localitats de les províncies de València, Castelló i Tarragona, abastant continguts que van des dels propis blocs de viatges, amb una representació de l’associació Comunitat Valenciana Travel Bloggers, passant per perfils de turisme gastronòmic, familiar, cultural, familiar, la moda o l’oci en general

La jornada d’aquest “bloc-trip” es va iniciar a Cervera del Maestre on els participants van visitar en primer lloc el Centre d’Interpretació del Molí de l’Oli, on van conèixer la història, funcions i anècdotes d’aquest antic molí d’oli que guarda al seu interior una antiga premsa que data de l’any 1606. A continuació van realitzar una visita guiada pel recuperat i pintoresc nucli antic de la població, finalitzant amb la pujada a les restes del seu gran castell, d’origen musulmà i governat per les ordres de l’Hospital i de Montesa, dominant un extens territori.

Seguidament, el grup va posar rumb a la Jana, on van visitar el Museu Natural d’Oliveres Mil·lenàries. Allà van passejar i van contemplar algun dels exemplars més singulars d’aquests arbres monumentals, convertits en símbols del paisatge de la comarca. Al costat del Pou de Mas, que dóna nom a aquest paratge, van gaudir d’un tast comentat d’oli de diferents varietats d’oliva i distingir les seves principals característiques i usos.

Després del turisme oleícola va arribar el torn d’un dinar que van compartir a Sant Mateu amb alguns dels plats típics de la zona com la “olleta”, el mató o les pastes típiques. Acompanyats també per guies, van passejar junt alguns dels llocs més emblemàtics de la localitat sanmatevana com les seves muralles, església arxiprestal, la plaça Major porticada amb la seva famosa font de l’Àngel o el convent de Santa Anna.

L’última de les activitats programades va portar a el grup de blocaires fins a una explotació ramadera de Xert, on van veure el treball que es realitza diàriament en el maneig i munyiment de les ovelles. Una activitat on els més menuts van gaudir fent les vegades de pastors i tractant de dirigir el ramat d’un costat a un altre a la recerca de pastures i es va poder gaudir dels seus formatges ecològics en les múltiples varietats que es confeccionen.

Al llarg de tota la jornada, els participants van rebre també informació de la resta dels 11 municipis que formen part de la destinació turística “Maestrat Ànima Interior” i de les diferents opcions que tenen per gaudir d’activitats de turisme cultural, gastronòmic o actiu en cada un d’ells.

Directe