“Peníscola, ànima de cinema” s’estrena amb els testimonis dels rodatges de Berlanga

Es commemora el centenari del cineasta valencià

Peníscola va acollir anit l’estrena d’un documental que l’Ajuntament de la ciutat ha produït amb el testimoniatge de veïns i veïnes de la localitat que van participar dels rodatges més significatius que han passat per la Ciutat en la Mar, especialment els que va rodar Luís García Berlanga.

Aquest és un dels actes centrals de la programació que impulsa el consistori dins de l’Any Berlanga que commemora el centenari del cineasta valencià, la relació laboral del qual i personal amb Peníscola va ser important i intensa.

“Ha estat un homenatge a Calabuch però també a les peniscolanes i peniscolans que la van fer possible, acollint, participant i col·laborant en el rodatge” ha explicat el regidor de l’àrea de Cultura, Ramón Simó, durant la presentació del documental sobre els testimoniatges de participants en Calabuch o París-Tumbuctú, la segona pel·lícula que Berlanga va rodar a la ciutat, però també amb protagonistes d’altres rodatges que ha allotjat Peníscola, com El Cid de Charlton Heston o Joc de Trons.

El rodatge, a càrrec de la productora Mitjana Rec, s’ha dedarrollado en les localitzacions més emblemàtiques de la Peníscola de Cinema, racons de la ciutat que apareixen en la pantalla gran en múltiples produccions i que ha comptat també amb el record de part de l’equip tècnic participant d’algun dels rodatges, els responsables de serveis municipals que garanteixen que els rodatges s’emportin a bon terme, així com veus del món de la cultura de les nostres comarques.

“Hem volgut que les jornades dedicades al Mestre donessin testimoniatge de com la nostra ciutat i les seves veïnes i veïns han estat un actiu importantíssim i indispensable en els grans rodatges, aquest homenatge és de totes i tots, per a totes i per a tots” ha assegurat Simó.

Directe