Els Gegants de Morella tornen a eixir al carrer

Després de quasi dos anys sense xafar els carrers morellans a causa de la pandèmia

Els Gegants de Morella tornen a eixir al carrer

Els Gegants de Morella han tornat a eixir al carrer este dissabte 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat, dintre dels actes organitzats per l’Ajuntament amb motiu del llarg pont. Artal, Rosella, Abu Zeid i Seidia, els gegants morellans, no han pogut eixir en cap celebració, a causa de la pandèmia, des del 7 de gener del 2020, dia de Sant Julià, patró de la localitat.

Ubicats a l’entrada de l’Ajuntament, els gegants han rebut, mentre han estat confinats, la visita entranyable i solidària de xiquets i xiquetes de la localitat. Amb la recuperada normalitat ara són ells els que han eixit al carrer per retrobar-se amb menuts i grans en un dia festiu. A més, esta activitat, s’emmarca dins de les jornades europees de patrimoni cultural impulsades per la Mancomunitat de la Taula del Sénia.

Durant el temps de confinament els gegants han lluït la mascareta preceptiva solidaritzant-se amb els xiquets i xiquetes que també la tenien que portar. Avui se l’han poguda traure en la seua primera activitat a l’aire lliure en el seu recorregut pels carrers morellans. Els tocs de les dolçaines i els tabals, junt als cabuts, han amenitzat els balls dels Gegants en el seu passeig, al llarg del qual han delectat de nou a menuts i grans que compartien il·lusió en la retrobada.

Esta és una més de les activitats organitzades per l’Ajuntament de Morella per commemorar el 9 d’Octubre i que s’allargaran fins el dia del Pilar, succeint-se actes culturals, lúdics i festius. Demà diumenge serà el torn de l’Associació Musical ‘Mestre Candel’ que oferirà una cercavila, mentre avui també podem gaudir d’un concert de música, dintre del cicle ‘Morella Sonora’, i una xarrada del catedràtic, Ramón Adell. Cinema i teatre són altres de les activitats que omplin aquestes jornades.

La regidora de tradicions, Malú Blasco i l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, han volgut ‘’agrair a totes les persones que han fet possible esta activitat tant especial i és un plaer traslladar alegria i esperança després de tants de mesos que no podíem tindre celebracions com esta’’.

Directe