Contes, jocs i literatura als centres educatius de l’Alt Maestrat

Entre altres activitats, s'ha escrit un conte col·laboratiu entre els diferents col·legis

Joves, xiquets i xiquetes de l’Alt Maestrat han viscut una setmana carregada de jocs i activitats a les escoles i instituts gràcies a un projecte cultural i educatiu emprés per l’àrea de Joventut de la Mancomunitat Alt Maestrat. És una iniciativa que s’ha focalitzat a connectar les edats més xicotetes de cada municipi i fomentar la participació juvenil i infantil. En aquest projecte, dos contacontes professionals van protagonitzar magnífiques representacions teatrals. Cristina Verbena va saber posar la guinda del pastís diumenge passat 3 d’octubre, amb representació de contacontes matutina en la plaça de l’església de La Torre d’En Besora i vespertina en el Monument de Tírig. Dues sessions marcades pels contes, els relats, les rondalles i les endevinalles, i preparades perquè tota la família poguera gaudir. Domingo Chinchilla en els instituts de Benassal i Albocàsser va protagonitzar sengles representacions davant d’un públic més juvenil

L’alumnat del CRA Aiguaneu (que incorpora els municipis de Catí, Culla, Vilar de Canes i La Torre d’en Besora), CRA L’Ullastre (del qual forma part Tírig), CEIP Alcalde Fabregat de Benassal (que agrega alumnat d’Ares) i del CEIP Joan de Brusca d’Albocàsser (que suma alumnat de La Serratella) va emprendre la idea de realitzar un conte col·laboratiu entre els diferents col·legis. Tracta de connectar totes les aules de primària de la comarca amb la redacció de contes grupals i col·laboratius que s’editaran i publicaran sota el nom del llibre ‘Conte Viatger’.

D’una escola es triaven 3 paraules significatives que havien d’aparéixer en el relat de l’alumnat d’un altre col·legi, i així successivament. A continuació, cada alumne escrivia una part del relat mentre estrenyien una punta d’un cabdell de llana que circulava per la classe. Quan cada alumne o alumna havia participat, una tela d’aranya es formava per tota la classe com a símbol de la col·laboració. A més, també es va instal·lar el racó de lliure lectura ‘Bagul de contes’ en cada aula participant.

Directe