Forcall viu un concert de campanes o esquellots dins de la programació del projecte cultural AVAN

AVAN és un programa que promou propostes artístiques que estableixen un diàleg amb el medi ambient i els seus habitants

Forcall ha viscut un concert de campanes i altres activitats dins de AVAN, que com a Vilafranca, és una xarxa de centres rurals per a la recerca contemporània. El convent d’En Blai Berga era el centre per a la realització d’aquestes activitats alternatives, una d’elles va ser un concert d’esquellots en un instrument únic i molt particular.

Es tractava d’un fons de caldereria. A partir d’ahí Barber es va dedicar a buscar i col·leccionar aquests elements i els va convertir en un instrument que li van permetre tocar en molts llocs i mostrar-lo seguint una dinàmica que ja portava amb el seu grup. A més, la seua afició per les campanes la porta per tot el món on en cada lloc al que va ha de portar-ne unes o altres.

Segons els seus organitzadors, el projecte AVAN és un programa que promou propostes artístiques que estableixen un diàleg amb el medi ambient i els seus habitants, i que permet la realització en entorns rurals de pràctiques artístiques que abasten transversalment el coneixement, qüestionant el consens actual sobre el que entenem viure en un poble.

Directe