Peníscola convertirà als seus visitants en actors per un dia

Aquest pont d'octubre l'àrea de Turisme recrearà en els seus escenaris de pel·lícula

L'alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, el passat gener a Fitur

La Regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Peníscola ha programat per al pròxim pont festiu una activitat per a promocionar la seva condició de ciutat-plató.

L’Àrea ha presentat la nova experiència englobada dins del producte Peníscola de Cinema, centrada en el turisme vivencial. En ella el visitant i turista es convertirà en actor o actriu per un dia. Amb els escenaris de rodatge atrezzados i decorats com ho van estar en els rodatges de les grans produccions audiovisuals que ha allotjat la ciutat, els participants podran sentir-se com Tyrion Lannister (Joc de Trons), Charlton Heston (El Cid).

Concretament, l’experiència cinematogràfica en viu se celebrarà del 9 al 12 d’octubre en la Plaça de Bous i en la Bateria del Calvari i el Baluard del Príncep. Les passades es dividiran en temàtiques diferents i inclouen una picada d’ullet a l’Any Berlanga destinant una jornada a l’emblemàtica Calabuch, pel·lícula de culte del cineasta valencià, que es va rodar a Peníscola.

“Amb aquesta proposta volem continuar apostant pel turisme de tot l’any, perquè els nostres visitants i turistes continuïn redescobrint Peníscola i els seus escenaris de pel·lícula” ha assegurat la regidora de l’àrea, Raquel París, més inclusivament en un any tan especial per al món del cinema, amb la commemoració de l’Any Berlanga, al qual la població s’ha sumat amb programació pròpia d’activitats també en el pont i entre les quals es troben les recreacions de cinema que impulsa l’àrea de Turisme.

L’alcalde, Andrés Martínez, ha destacat la condició de Peníscola com a ciutat de cinema i l’ha reivindicat com “una singularitat que ens identifica i que ens permet, posant-la en valor, continuar creant producte turístic no vinculat a l’estacionalitat del sol i platja”, aposta alineada amb Turisme Comunitat Valenciana, que col·labora amb un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament, en el desenvolupament d’aquesta activitat de turisme experiencial.

La vinculació de la ciutat amb el món audiovisual és àmplia i prové d’una trajectòria iniciada ja en el segle passat per importants cineastes, trobant un dels seus moments més gloriosos en el rodatge del Cid, la superproducció de Hollywood que va impulsar el desenvolupament turístic del municipi des dels anys seixanta. Recentment, l’impuls de l’àrea de Turisme i Comunicació de l’Ajuntament, ha facilitat que Peníscola hagi acollit nombrosos rodatges en els últims anys i, més recentment i amb major impacte, la reeixida sèrie nacional El Ministeri del Temps, així com la reconeguda i guardonada seriï Joc de Trons, la més important de la història de la televisió a nivell mundial, pel nombre de seguidors i espectadors, així com segons la pròpia crítica. La sèrie de Mediaset, El Quiosquet de Pepe, amb dues temporades, els exteriors de les quals es van rodar pràcticament íntegrament a la Ciutat en la Mar, van reportar també una promoció importantíssima per al destí.

Directe