Peníscola acull l’Assemblea Nacional dels Pobles més Bonics d’Espanya

Més d'un centenar d'alcaldes estan convocats a la cita

L'alcalde Andrés Martínez i el President de l'associació, Fran Mestre, en una imatge recent

Peníscola és la seu de la IX Assemblea Nacional dels Pobles més Bonics d’Espanya, acte que tindrà lloc aquest cap de setmana a la ciutat castellonenca.

La Ciutat en la Mar acull des d’aquest divendres i fins al diumenge a la delegació de l’agrupació al nostre país, així com als representants municipals dels més de cent municipis convocats i que integren el selecte grup.

Després d’haver cancel·lat la cita anual del passat any a conseqüència de la pandèmia, enguany es reprèn l’activitat amb aquest esdeveniment que arrenca el divendres dia 1 d’octubre, una data especial per al col·lectiu, ja que és la jornada en el qual anualment es commemora el Dia Nacional dels Pobles més Bonics d’Espanya. Per a aquest dia està prevista la benvinguda als alcaldes i alcaldesses, amb l’acte de commemoració de la jornada institucional, en el qual s’hissarà la bandera de l’associació i es llegirà l’habitual manifest que subscriuen els integrants de l’associació.

“Treballem conjuntament en la promoció de l’excel·lència del nostre patrimoni i estem il·lusionats amb celebrar l’Assemblea Anual dels pobles més bells del nostre país, aprofitant una data tan assenyalada en el calendari” ha explicat l’alcalde, Andrés Martínez, que exercirà en els actes com a amfitrió.

El dissabte dia 2 d’octubre tindrà lloc la novena assemblea nacional, en el Saló Gòtic del Castell de Peníscola, amb l’assistència a la seva inauguració del President de la Diputació Provincial de Castelló, José Martí, i del Subdirector General de Cooperació i Competitivitat Turística, Eduardo Fernández Palomares, en representació de la Secretaria d’Estat de Turisme del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

En aquesta trobada anual es donen cita els representants dels municipis espanyols que integren aquesta xarxa per a donar compte de l’activitat de l’associació i afrontar i planificar les activitats i accions per a l’anualitat següent.

“Som més de 100 pobles bonics els que integrem aquesta agrupació a Espanya i tan sols 700 a nivell mundial. És un orgull que Peníscola sigui reconegut com un d’ells” ha assegurat Martínez, que s’ha mostrat molt il·lusionat amb acollir l’esdeveniment.

El diumenge els assistents a l’assemblea podran conèixer el patrimoni local de la mà dels guies de l’àrea de Turisme de Peníscola.
En la imatge: L’alcalde, Andrés Martínez, amb el President de l’Associació, Francisco Mestre.

Directe