La Mata, Todolella i Portell volen fer comunitats energètiques independents

Tot i la reticència d'alguns veïns en creure que aquesta mesura es ratificarà en una davallada en el preu de l’electricitat

La Mata, Todolella i Portell estan iniciant tots els tràmits per a fer una comunitat energètica en cada municipi i així abaratir la factura de la llum. Tot i la reticència d’alguns veïns en creure que aquesta mesura es ratificarà en una davallada en el preu de l’electricitat, els tres municipis ho volen tirar endavant a més per apostar per les energies renovables.

Des de Sapiens Energia eren els encarregats d’explicar a tots els veïns quina és la proposta i per a què serveis una comunitat energètica. Ara serà el consistori el que realitzarà aquest projecte assumint els costos que no es paguen en les ajudes i també serà qui la gestione i obtinga els beneficis de la mateixa que els podrà reinvertir en el propi poble.

En aquests dies ja s’han fet reunions informatives i tallers a Portell, La Mata i Todolella i ens els pròxims dies es sumaran altres municipis dels Ports com Forcall i Vilafranca que també tenen interès en crear una comunitat energètica independent.

Directe