Dilluns s’avança en la desescalada de cara a la nova normalitat del 9 d’Octubre

En breu s'assolirà el 90% de la població amb pauta completa de vacunació

Dilluns s’avança en la desescalada de cara a la nova normalitat del 9 d’Octubre
Ximo Puig, en la cloenda de la junta directiva de la Confederació Empresarial Valenciana

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha avançat “una nova etapa d’obertura progressiva” a partir del dilluns, ja que en els pròxims dies s’haurà aconseguit la vacunació del 90% de la població amb pauta completa.

El president ha valorat la cohesió de la societat valenciana i la corresponsabilitat de la ciutadania que ha contribuït al fet que la Comunitat Valenciana se situï com una de les regions amb major índex de vacunació del món.

A més, ha assenyalat que actualment la incidència acumulada se situa al voltant de 50 contagis per cada 100.000 habitants, i que la xifra de persones hospitalitzades se situa per sota de 200. Amb aquestes dades, el president ha mostrat la seva esperança d’arribar al 9 d’octubre amb la “màxima normalitat possible”.

Ximo Puig és el president de la Generalitat Valenciana

Sobre la flexibilització de les mesures per a frenar la pandèmia a partir de la setmana vinent, el president ha indicat que es modificaran horaris d’obertura, aforaments, i s’obrirà un diàleg amb els sectors afectats per a tractar que “la normalització sigue el més efectiva”. Així mateix, s’ha referit a l’ús del certificat de vacunació per a accedir a determinats espais, sobre el qual ha dit “donarà seguretat als ciutadans” i “garantirà drets”.

Directe