La Taula del Sénia presenta a Vinaròs les Jornades Europees de Patrimoni 2021

Enguany es compta amb un total de 22 activitats en els diferents municipis que la conformen

La Taula del Sénia presenta a Vinaròs les Jornades Europees de Patrimoni 2021

La Mancomunitat de la Taula del Sénia ha presentat aquest matí a Vinaròs les Jornades Europees de Patrimoni 2021 per a donar a conèixer part de l’extens patrimoni històric i cultural que es conserva al territori. A l’acte ha assistit l’alcalde de Vinaròs, Guillem Alsina, el president de la Taula del Sénia, David Gil i la gerent de l’entitat, Tere Adell. En total s’han preparat 22 activitats amb visites a les oliveres mil·lenàries i edificis històrics, així com experiències úniques que inclouran música.

Durant l’acte de presentació l’alcalde Alsina ha destacat que Vinaròs serà un dels municipis que acollirà una de les activitats, amb una visita guiada al molí Noguera, ubicat al polígon de les Planes Altes. Segons comentava “serà una bona oportunitat per a conéixer aquest edifici històric que encara es conserva al nostre terme municipal i que està catalogat com un dels més antics de Vinaròs”. En aquest sentit, assenyalava que l’Ajuntament buscarà línies d’actuació per a rehabilitar i millorar aquest edifici històric.

Alsina destacava que al 2011 la corporació municipal, presidida per Jordi Romeu, va realitzar una actuació per a preservar l’edifici històric a través del Pla Confiança amb una inversió aproximada de 82.000€. Des de llavors no s’ha realitzat cap altra intervenció, llevat de feines de neteja i desbrossament de les restes vegetals per part de la Brigada Municipal. L’alcalde Alsina comentava que gràcies a les Jornades Europees de Patrimoni es podrà donar a conéixer el molí Noguera, un edifici desconegut per a molts veïns de la localitat.

Per la seua banda, el president Gil detallava que fins ara les Jornades Europees de Patrimoni han comptat amb 8.194 participants en les diferents activitats que s’han organitzat al llarg de set edicions. Segons detallava enguany estaran dedicades al Patrimoni del Territori Sénia amb visites al centre històric de Benicarló i Càlig, un recorregut pel castell de Cervera del Maestre o una excursió a les fonts de Canet lo Roig, entre altres.

Tere Adell és la gerent de la Mancomunitat de la Taula del Sénia

La gerent de la Taula del Sénia, Adell, explicava que per a participar en les activitats serà imprescindible fer una reserva prèvia des de la pàgina web de la Mancomunitat.

Directe