Arriba a Vilafranca el monòleg denunciat per l’Associació d’Homes Maltractats

“No sólo duelen los golpes” és el monòleg autobiogràfic de l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano

“No sólo duelen los golpes” és el monòleg de l’actriu i activista feminista Pamela Palenciano, que arribava aquest cap de setmana a la sala Carles Pons de Vilafranca. Una representació que posa entre les cordes a la violència masclista i l’abús de poder, i que aplegava al municipi vilafranquí, gràcies al Premi de Festes Inclusives i No Sexistes de la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat, que van guanyar diferents associacions i col·lectius de Vilafranca, junt amb l’Agència d’Igualtat de l’Ajuntament.

A través d’una vivència personal, la comunicadora i actriu conta mitjançant la ironia, l’humor i el drama, la història de les violències masclistes i la construcció d’estereotips que generen la desigualtat que permet exercir la violència sobre una altra persona.

Un dels principals objectius és generar consciència per construir una societat més igualitària i saber reconèixer tota classe de violències, tot i això, l’artista reconeix que al principi també li va servir a ella com a teràpia contant la seua experiència.

Un monòleg que ha portat per nombrosos instituts, ja que segons l’actriu la violència masclista cal prevenir-la des de ben prompte, sobretot en l’etapa dels adolescents, on estan més exposats a les plataformes digitals i les xarxes socials.

Tot i això, aquesta escena representada duran el monòleg ha portat a la polèmica. El passat 4 de juny, l’Associació d’Homes Maltractats, interposava una querella contra l’actriu. Segons els denunciants, el monòleg de Palenciano indueix a delictes d’odi contra els homes. A l’espera de la resolució, Palenciano espera que el cas s’arxive i que aquesta denúncia no siga una porta oberta que comporte més denuncies d’aquesta classe.

Pamela Palenciano és l’actriu i activista feminista

Davant aquesta situació i la polèmica que ha creat la seua representació, l’activista feminista invita a tots a veure el seu monòleg “No solo duelen los golpes”, i reflexionar sobre aquesta situació, que malauradament, està molt present cada dia.

Directe