Torna el contacte físic a les residències en poblacions amb nivell de risc 0 o 1 de coronavirus

Conselleria apunta a que hi ha un nou cas de coronavirus a Morella i 2 a Forcall

La residència de Morella, el passat mes de juny

Aquest divendres, després de 18 mesos prohibides, les abraçades tornen a les residències del País Valencià després de la nova resolució de la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives que regula els centres de persones majors. Aquesta permet el contacte físic en les visites als centres, sempre que el municipi on se situa es trobi en nivell d’alerta 0 o 1.

Durant la visita s’hauran d’observar les mesures d’higiene i prevenció establertes per les autoritats sanitàries i durant les visites de persones amb vacunació completa a persones residents vacunades (que no siguin contactes estrets) que es produeixin en espais oberts o en espais tancats no compartits amb altres persones, només serà necessari l’ús de màscares (excepte pel cònjuge o parella) i les mesures higièniques generals sense distància. Les persones visitants hauran d’acreditar documentalment disposar de la pauta de vacunació completa.

Aquesta esperada mesura arriba mentre un total de 4.027.118 persones, han rebut ja una dosi de la vacuna i en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització 3.853.306 persones, xifra que representa el 76,21% de la població valenciana.

35 nous casos
a la província

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat, des de l’última actualització, 345 casos nous de coronavirus al País Valencià, amb 35 a Castelló. Aquesta estabilització dels nous casos comporta que seguisca baixant la incidència fins als 66 casos per cada 100.000 habitants i una davallada en els darrers 14 dies del 60% sent la comunitat espanyola amb menor incidència tan sols per darrer d’Astúries. Ocorre en una jornada on conselleria de Sanitat torna a donar un nou contagiat a Morella després d’uns dies sense cap, baixa a Forcall fins a dues persones amb covid i deixa lliure de nou a Vilafranca.

A més, s’han registrat 623 altes i els hospitals valencians tenen, actualment, 222 persones ingressades, 54 d’elles en l’UCI. Mentre a la província de Castelló hi ha 38, amb 6 en les unitats de cures intensives.

Directe