Els Bombers ampliaran en 2022 la seua flota amb cinc nous totterreny d’emergències

L’Assemblea del Consorci ha donat hui llum verd a l’inici dels tràmits

El Consorci Provincial de Bombers farà un pas més en la modernització de la seua flota de vehicles amb la incorporació de cinc totterreny. L’Assemblea de l’ens –adscrit a la Diputació de Castelló– ha atorgat este matí per unanimitat la potestat a la Presidència del Consorci perquè inicie els tràmits per a l’adquisició dels nous 4×4, una operació que s’ha valorat en 175 mil euros. D’acord al descrit en la junta, es tracta de vehicles dissenyats per a accedir ràpidament a les zones de sinistre i estan equipats amb totes les eines necessàries per a fer front a incendis i altres riscs. El president delegat del Consorci, Abel Ibáñez, ha informat que la compra es materialitzarà l’any que ve «degut a que s’han de complir tots els terminis previstos per la llei».

Aprofitant l’aprovació de l’ampliació de la flota, Ibáñez ha posat data a la incorporació de dos camions lleva-neus, que es farà coincidint amb l’arribada de la temporada de fred. El diputat ha informat que la inversió ascendeix a més de 300 mil euros.

La renovació de la flota s’emmarca dins dels compromisos adquirits per la Diputació de José Martí de modernitzar els equipaments del Consorci Provincial de Bombers. Al fil d’això, Abel Ibáñez ha recordat que en diferents fases es renovarà tota l’equipació dels bombers, el que suposarà una injecció de recursos públics de 2,5 milions d’euros. Es pretén així que els equips de la casa compten amb la roba de protecció més avançada i de major qualitat.

«Estem fent una important aposta per millorar les condicions de treball dels nostres bombers i per a oferir el millor servei públic i de resposta a emergències».

En l’Assemblea també s’han tractat altres temes menors de funcionaments intern i s’ha guardat un respectuós minut de silenci en record de les víctimes de l’enfonsament d’un bloc d’apartaments a Peníscola el passat mes d’agost.

Directe