Morella assumeix la presidència de la zona est dels pobles més bonics d’Espanya

La localitat de Mirambel va acollir l’assemblea regional el passat dissabte

El passat dissabte va tindre lloc en la localitat aragonesa de Mirambel l’assemblea de la zona est dels Pobles més bonics d’Espanya. A esta zona pertanyen els municipis de la Comunitat Valenciana, Aragó, Catalunya, Illes Balears i Navarra. En la mateixa, per als propers dos anys va ser escollit, Rhamsés Ripollés, Alcalde de Morella, com a president regional i l’alcaldessa de Mirambel, Mª Carmen Soler, com a secretària.

Esta divisió regional de l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya es va crear amb l’objectiu de tenir una millor organització interna, sent més pràctica i dinàmica al comptar ja amb 104 pobles a la xarxa nacional. Els membres de l’assemblea est, que han estat acompanyats pel president de l’Associació, Francisco Mestre, junt al president de la Diputació de Terol, Manuel Rando López, han analitzat les properes accions promocionals i iniciatives de l’entitat per la millora de les localitats que integren el col·lectiu, la reivindicació de la valor de el patrimoni i la riquesa de les seves tradicions o el foment de l’excel·lència turística.

Així mateix, en la jornada s’ha informat a tots els membres sobre les reunions i projectes mantinguts amb diversos ministeris de el Govern d’Espanya i amb les comunitats autònomes, i de la propera edició de les III Jornades al Senat dels Pobles Més Bonics d’Espanya , que amb el títol “Turisme, Innovació i Medi Ambient a l’Espanya Rural” se celebrarà el proper 30 de setembre.

Els presents han pogut conèixer les novetats en matèria de promoció que es van a implementar en els propers mesos i han proposat a Aínsa com a localitat candidata per acollir l’assemblea nacional dels Pobles més Bonics d’Espanya en 2023, que es triarà en la pròxima assemblea nacional, prevista per celebrar-se en Peníscola el 2 d’octubre.

També s’ha decidit que l’assemblea regional de la zona est en 2022 se celebrarà a Ansó i s’ha tractat el retorn per al proper any de l’IV Festival Etnogràfic, una fira d’etnografia, artesania, gastronomia i folklore que vol retre un homenatge a visitants i veïns, a més d’incentivar l’activitat sociocultural i turística dels municipis englobats dins dels 104 pobles més bonics d’Espanya.

Rhamsés Ripollés és l’alcalde de Morella

Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha destacat que ‘’Morella va ser dels pobles fundadors d’esta associació que s’ha convertit en tot un referent. Agraeixo la confiança de poder ostentar la presidència regional i treballar conjuntament pel futur dels nostres municipis. Tenim molts projectes i reptes comuns. Des de la suma i unió som més forts per afrontar-los i millorar la vida dels nostres veïns i veïnes’’.

Els pobles més bonics d’Espanya pertanyents a la zona est són els següents: Morella, Peníscola, Vilafamés i Culla, de la província de Castelló, els turoleneses de Mirambel, Albarracín, Calaceit, Cantavieja, Puertomingalvo, Rubielos de Mora i Valderobres, Anento i Sos del Rey Católico de Saragossa, Aínsa, Alquézar, Ansó i Roda d’Isábena, en la província d’Osca, Alcúdia, Fornalutx i Pollença (Mallorca), Bagergue (Lleida,) Beget (Girona) i Roncal i Ujué de Navarra.

Directe