La història de Benassal i la família Pascual Miralles, a la Casa-Museu Teresita Pascual

Durant tot el cap de setmana s'han succeït visites guiades a aquesta casa del segle XVIII convertida en Museu

La història de Benassal i la família Pascual Miralles, a la Casa-Museu Teresita Pascual

S’ha inaugurat la Casa-Museu Teresita Pascual, situada en el nucli històric de Benassal i que conté obres d’art de tres generacions de la família Pascual. Així, l’alcaldessa del municipi, Mari Luz Monterde, i la filla de l’artista, Maite Miralles, van ser les encarregades d’obrir les portes del Museu. “Es tracta d’un homenatge no sols a la meua mare sinó a la meua família. A la Casa-Museu hem recollit obres, com a quadres o marionetes i capgrossos, creats pel meu avi -Jesús Pascual-, la meua mare -Teresita Pascual- i jo mateixa”, ressalta Maite Miralles.

Durant tot el cap de setmana s’han succeït visites guiades a aquesta casa del segle XVIII convertida en Museu. “Sempre he volgut que les obres de la meua mare es recordaren i passaren de generació en generació. Gràcies a aquest Museu això és possible. Ara el nom de Teresita Pascual, ocult estant en vida per ser dona nascuda en època de guerres, passarà a la història”, afig emocionada la filla de Teresita Pascual.

Una incorporació al patrimoni artístic i cultural de Benassal que ofereix al visitant una oportunitat única de conéixer com era el Benassal de la preguerra i la postguerra gràcies a les imatges creades per Teresita Pascual. La família Pascual Miralles, en col·laboració amb l’Ajuntament de Benassal, ha impulsat aquest espai que es pot visitar sota reserva prèvia contactant amb l’Oficina de Turisme de la localitat.

Indicar que la intenció de la família, qui s’encarrega de la gestió del Museu, és crear una exposició canviant, on només romandrà inamovible la sala dedicada a les obres sobre Benassal de Teresita Pascual, així com dinamitzar la cultura i l’art de Benassal amb recitals de poesia i teatres. En definitiva, donar vida al llegat de Teresita Pascual al seu poble, a Benassal.

Directe