Vilafranca acull amb èxit la formació del Centre Dona Rural Sant Mateu

El Centre Dona Rural de Sant Mateu, és un centre especialitzat en violència i en atenció a víctimes

Els punts violeta naixen amb l’objectiu de crear espais de suport i acompanyament, en especial en els moments d’oci, davant possibles agressions sexistes, racistes o LGTBI, però també són una eina de sensibilització, prevenció, actuació i formació per a generar espais igualitaris i segurs. En el cas de Vilafranca, compta amb punt violeta des de l’Aplec dels Ports celebrat a la localitat l’any 2018, des d’aleshores han estat duent a terme diferents accions i jornades de sensibilització. De fet, en els darrers dies han organitzat una jornada de formació amb la col·laboració del Centre Dona Rural de Sant Mateu.

El Centre Dona Rural de Sant Mateu, és un centre especialitzat en violència i en atenció a víctimes. Un recurs itinerant que dona cabuda a tots els municipis de les comarques de l’interior de Castelló.

Aquestes formacions estan dirigides a tota la societat. Des del Centre Dona Rural de Sant Mateu treballen en l’àmbit educatiu tant en el professorat com en alumnat o AMPES, però també amb les forces i cossos de seguretat o amb el personal sanitari. Tot, amb l’objectiu de lluitar contra aquest tipus de violències.

Maria Trujillo forma part del Centre Dona Rural Sant Mateu

Amb jornades com aquesta es continua treballant per lluitar contra les agressions masclistes a les nostres comarques i alhora conscienciar a tota la població que es pot gaudir de la festa davall el respecte cap a les dones, lliures d’assetjament.

Directe