Vuit xiquets permeten mantenir oberta l’escola de Portell

Tres xiquets més que el curs passat vinguts per les “Muntanyes d'Il·lusions" al municipi

Vuit xiquets permeten mantenir oberta l’escola de Portell

L’aulari de Portell de Morella, reobri avui dimecres 8 de setembre les seues portes per encarar un nou curs escolar. Aquest fet resulta emocionant tenint en compte la crítica situació de l’escola l’any passat quan només hi havia cinc menors matriculats i la llarga i constant reivindicació amb la iniciativa “Muntanyes d’Il·lusions” per reclutar més infants al municipi de Portell i evitar el tancament d’aquest aulari rural que pertany al CRA Celumbres, conjuntament amb el de Castellfort i Cinctorres.

Enguany són 8 els xiquets i xiquetes que es formaran a Portell amb l’ajuda de dos mestres. D’infantil n’hi ha dos, un alumne de dos anys i un altre de tres, i de primària n’hi ha sis; dos de primer, dos de segon, un de quart i un de sisé. Tots aquests treballaran amb projectes adaptats als coneixements pertanyents a cada curs, prèviament hauran escollit ells mateixos els temes a tractar.

Respecte a les mesures per evitar la propagació de la Covid-19, Montse Sorribes, directora del CRA explica que “els que per edat han de dur la mascareta, la duran, es prendrà la temperatura en arribar a l’escola i serà necessària la constant higiene de mans amb el gel hidroalcohòlic. En aquest cas, tot l’alumnat forma part d’un mateix grup bombolla”.

Aquesta notícia suposa una alegria per al municipi de Portell i un crit d’esperança per a la comarca dels Ports.

Directe