Morella fa avui el Rosari de Vallivana, la primera “processó” en més d’any i mig

Vilafranca viu aquest dimecres un dia de festa local

La marededéu de la Balma de Sorita, la de Vallivana de Morella, la Verge del Llosar de Vilafranca, o la marededéu de la Font de Castellfort, totes tenen que comú que van ser trobades. Avui, 8 de setembre, se celebra el dia de les marededeus trobades i, per aquest motiu, els quatre pobles viuen avui un dia especial, sent festiu local a Vilafranca, Sorita i Castellfort. A Morella no és festa, però esta nit la imatge tornarà a processonar pels carrers.

Vilafranca sempre es guarda un dia de festa local per a visitar el 8 de setembre a la seva patrona. La missa encara no s’ha celebrat a l’ermita, i no hi ha majorals que repartisquen els obsequis habituals. Però en l’església del poble s’ha honorat a la marededéu del Llosar en el seu dia. Sorita que ja va acudir al santuari de la Balma el passat dissabte, torna avui a visitar a la seva patrona. A Castellfort, els veïns han anat a la Marededéu de la Font. Després s’ajunten per a celebrar un dinar de germanor.

A Morella, la novetat, és que es recupera el rosari de Vallivana. L’any passat no va poder ser, però ara amb la millora de la situació sanitaria, i l’alleujament de les restriccions, l’administració de Vallivana i la parròquia han decidit que es pot fer amb seguretat el rosari pels carrers de Morella. Membres de l’associació musical Mestre Candel acompanyaran els farolets pel recorregut habitual. Però primer es celebra la missa del darrer dia de Novena. Serà a les set de la vesprada i, en acabar, viurem la primera “processó” a Morella en més d’any i mig, el Rosari.

Directe