El conseller Marzà presenta el curs 2021-2022

Destaca l'acompanyament educatiu i emocional de l'alumnat

El conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà i el secretari autonòmic Miguel Soler acompanyats per l’equip directiu d’Eduació de la Generalitat Valenciana, han presentat el curs escolar 2021-2022 que arrancarà este dimecres 8 de setembre amb 77.916 docents i una previsió de 787.565 alumnes d’Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i FP.

Cal recordar també, que des del punt de vista sanitari, el curs està organitzant-se des del més de juliol amb 5.042 docents extra de plantilla i 34,9 milions d’euros d’inversió específica en material de seguretat i neteja per garantir les pautes que marquen les autoritats sanitàries.

Per primera vegada les escoles comptaran amb personal d’orientació que formarà part de l’equip de professorat de cada centre d’Infantil i Primària, seguint el model ja establit als instituts. Hi ha 1.452 orientadors i orientadores als centres educatius per a atendre l’alumnat, un 37,2% més que el curs passat. S’ha crat un nou protocol de prevenció de suïcidis que clarifica les pautes d’ajuda i intervenció. A més la Conselleria està treballant en un programa específic de salut mental.

En aquest curs 2021-2022 es compta amb un 2,4% de professorat més que el curs passat i un 0,35% menys d’alumnat al territori valencià. Fonamentalment el descens d’alumnat s’aprecia a les etapes d’Infantil i Primària amb 13.088 alumnes menys. A més la ràtio mitjana d’alumnes per grup a les escoles és de 20,7, un punt menys que el curs passat.

Presentat el nou curs 2021-2022 per part del Conseller d’Educació, Vicent Marzà aquest dimecres 8 de setembre comença el nou curs escolar a Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Formació Professional per a quasi 800.000 alumnes a la Comunitat Valenciana.

Directe