Els bombers han de rescatar fins a 20 persones per les inundacions a Vinaròs

Una persona ha hagut de rebre assistència sanitària a causa de l'estat de nervis viscuts durant aquesta situació

Els bombers han de rescatar fins a 20 persones per les inundacions a Vinaròs

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló ha establit a Vinaròs el Lloc de Comandament Avançat (PMA, en les seues sigles en castellà) des d’on es coordina tot el dispositiu de rescat per les pluges torrencials, en el qual hi ha mobilitzades 7 dotacions de bombers; la Unitat Rescat Aquàtic; 3 unitats de Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana, de Sant Mateu, Alcalà de Xivert i el Ballestar i 3 unitats de comandament.

Els bombers estan fent serveis de rescat durant tota la jornada, especialment rescats de conductors i extracció d’aigua.

Els efectius del Consorci, al costat de la Guàrdia Civil, han rescatat a vint persones els vehicles de les quals havien quedat atrapats per aigua en la N-238, i a altres cinc persones en diferents punts de Vinaròs, en col·laboració amb Policia Local. Una persona ha hagut de rebre assistència sanitària a causa de l’estat de nervis viscuts durant aquesta situació. Així mateix, els bombers han revisat també un vehicle arrossegat fins a la mar, comprovant que no hi havia ocupants en el seu interior, i la Unitat de Maquinària i Logística del Consorci han treballat amb maquinària pesant per a buidar diferents zones afectades, especialment el barranc del Triador.

La tromba d’aigua ha provocat que s’haguera de tallar la circulació tant a l’N-340 com a l’AP-7 i s’ha vist afectat el servei de trens, segons informen des del Gabinet de comunicació d’emergències i seguretat de la Comunitat Valenciana i consells davant els fenòmens meteorològics de la Generalitat Valenciana. Fins a les 15 hores, els bombers del Consorci Provincial han atès 16 serveis relacionats amb la pluja.

En les últimes 4 hores, segons l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), s’han recollit al nord de la província:
▸ Càlig 60,2 l/m2
▸ Benicarló 14 l/m2
▸ Rossell 16,4

Mentrestant, a Vinaròs s’han recollit només 14 l/m2, segons meteovinaros. Allí ha plogut menys, però en l’extrem nord del terme municipal, en el límit amb Tarragona i en el sud d’aquesta província, les pluges han sigut torrencials, el que ha donat lloc a crescudes de rius, rambles i barrancs.

L’Ajuntament de Vinaròs informa que el Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat estableix la situació d’Emergència 1 per inundacions a Vinaròs. A causa del temporal romandran tallats al trànsit per pluges i acumulació d’aigua diversos vials, com ara el Camí Vell d’Alcanar i camí la Sunyera; Carretera Nacional N-238 i N-340a, Barrancs de la Costa Nord, AP-7 a l’altura d’Alcanar direcció Tarragona, el Camí de Rossell a l’altura de Rimobel, la passera Dos Vilars del Riu Cervol, el camí Gisbert a l’altura de l’AP-7 o el camí de Peníscola des del camí Carretes fins al Riu Cervol.

Directe