Continua la lluita per l’estabilitat laboral dels Bombers Forestals

Els treballadors i treballadores planegen més mobilitzacions per al setembre

Els bombers forestals continuen lluitant per l’estabilitat laboral i l’incompliment de les promeses del Botànic. Des del passat mes de juliol han protagonitzat un total de set vagues per a denunciar l’incompliment dels acords adoptats a finals del 2020 per part de l’administració valenciana que segueix sense aplicar la sentència de Justícia de la Unió Europea, en la qual es reconeix l’abús que sofreix el personal. I és que, actualment, hi ha més de 300 bombers contractats en “frau de llei”, un 30% del total de la plantilla del servei d’emergències.

El portaveu de la plataforma, Miquel Férriz, explica que la consellera Gabriela Bravo no ha tingut gens d’interés per negociar. Des de fa anys estan en la mateixa situació per falta de voluntat política. No obstant, assegura que sí que hi ha fórmules legals per solucionar el conflicte.

Els actes de protesta dels mesos de juliol i agost es van convocar en considerar que la consellera Bravo continuava sense donar solució al conflicte. Davant la seua inacció, les vagues seguiran durant el mes de setembre.

Amb tot, els professionals forestals seguiran instant a la consellera, Gabriela Bravo, a buscar solucions.

Directe