L’escultor i pintor benicarlando Jorge Borrás fa donació d’una obra pictòrica al Mucbe

Es tracta d’una pintura amb la tècnic de l’oli, sobre llenç, de 130 x 97 centímetres

El Mucbe compta des d’avui amb una nova obra que passarà a formar part del seu fons pictòric. Es tracta de la pintura «En el baño», realitzada per l’escultor i pintor benicarlando afincat a París, Jorge Borrás, que ha decidit fer donació al museu amb l’objectiu que la peça es conserve en les millors condicions per a les generacions futures.

La peça està datada de 1974, mentre l’artista cursava els estudis a l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi, a Barcelona, i té unes dimensions de 130 x 97 centímetres. Es tracta d’un dibuix al natural pintat amb la tècnica de l’oli, sobre llenç i es troba en un bon estat de conservació.

Jorge Borrás (Benicarló, 1952) és llicenciat per l’Escola Superior de Belles Arts de Sant Jordi però ha desenvolupat la seua trajectòria professional a França, on ha acumulat multitud de distintius. Entre els mèrits més destacats destaquen la Medalla Arts-Ciències-Lletres (una distinció que atorga el Ministeri de Cultura de França), ser membre honorari de l’Acadèmia Europea de Belles Arts de Brussel·les, haver sigut membre de l’Associació Internacional d’Arts Plàstiques de la Unesco i secretari general de l’Associació d’Artistes i Intel·lectuals Espanyols a França. A més, Borrás també forma part de l’Acadèmia Internacional de Belles Arts del Quebec, és president de la Societat d’Artistes de Vaucresson i ha sigut guanyador del premi Ciutat de La Celle St. Cloud 2014.

Pel que fa a les exposicions, l’artista benicarlando ha mostrat les seues obres a l’Ambaixada Espanyola a París, a la Galeria Notre Dame, al Museu de Rioja i a la Galeria Bortier de Brussel·les, entre d’altres.

Respecte dels principals treballs duts a terme per Borrás, destaquen la creació de medalles i escultures per a la Casa de la Moneda de París, el monument dedicat al Doctor Coll que es troba al carrer del mateix nom a Benicarló, la portada de la novel·la «Los amigos de Vicente», de J. M. Robert, el trofeu per a l’Associació los Niños de la Tierra, de Yannick Noah, un bust de l’expresident de la República Francesa, Jacques Chirac, o l’obra «Cristo resucitado», ubicat a l’església de Sant Bartomeu a Benicarló.

Directe