Troben sense vida el cos d’un jove Morella a l’edifici esfondrat a Peníscola

Continuen les tasques de rescat d'una persona desapareguda

A primera hora d’aquest dijous han trobat el cos d’un jove d’uns 15 anys, veí de Morella, soterrat sota l’edifici esfondrat a Peníscola. Ho ha confirmat a les 07:43 hores el Centre Coordinador d’emergències de la Generalitat Valenciana. A més, continuen les labors de cerca d’una persona desapareguda, mentre un altre jove va ser rescatat amb vida la passada matinada.

Segons les primeres hipòtesis, la persona encara desapareguda, el jove rescatat anit i el jove que ha perdut la vida serien membres d’una mateixa família estarien allotjats a un mateix apartament. Al respecte, els bombers han anunciat que “es mobilitza l’equip psicosocial per a atendre la família”.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha explicat que la persona que ahir va ser rescatada viva “està bé dins de la gravetat”, i que encara que va sortir amb molts cops i morats, va ser “un autèntic miracle”.

El president de la Generalitat Valenciana ha declarat a Twitter que “es confirma la pitjor de les notícies. Vull transmetre la meua estima i condol a totes les persones pròximes al jove que ha perdut la vida a Peníscola. Descanse en pau.”

El sinistre, les causes del qual es desconeixen de moment, s’ha produït en un edifici d’uns vint apartaments situat a la urbanització Font Nova de Peníscola.

Durant tota la nit han continuat les labors de cerca, en les quals estan participant un total de 140 efectius d’emergència i seguretat.

Al voltant de les 01.00 hores, els arquitectes municipals han revisat l’ensulsiada per a valorar el lloc on es pot intervenir en la cerca per a una hora després començar les labors de desenrunament.

El director de l’Agència d’Emergències de la Generalitat Valenciana, José María Ángel, ha felicitat els mitjans que han participat en el rescat de la persona excarcerada per la seva minuiciosa labor i ha assegurat que se li havia administrat un sedant abans d’extreure-li dels enderrocs encara que estava conscient i que se li ha traslladat a l’hospital.

L’home que ja ha pogut ser rescatat es trobava en una situació “molt complexa” amb “grans traumatismes i un gran xoc”, segons ha assenyalat Ángel, i abans de ser totalment excarcerat ja se li havia calmat amb una via per part dels serveis sanitaris desplaçats a la zona.

Directe