Dues persones segueixen desaparegudes en enfonsar-se un edifici a Peníscola

Ja ha sigut rescatada la persona atrapada que havia estat localitzada

Dues persones segueixen desaparegudes en enfonsar-se un edifici a Peníscola

L’Ajuntament de Peníscola ha confirmat que els bombers han extret a una de les tres persones que s’havien quedat atrapades sota els enderrocs després de l’ensulsiada d’un edifici de tres plantes a Peníscola. Segons fonts municipals, es tracta del fill d’una dona que és una de les altres dues persones que segueixen desaparegudes. Encara no se sap si les altres dues persones estan vives.

El sinistre s’ha produït sobre les 19,30 hores a la urbanització Font Nova, situada en el sud del municipi, quan per causes que es desconeixen s’ha esfondrat un edifici d’uns vint apartaments que habitualment es destina a residències turístiques o a segon habitatge i ha quedat molt afectat.

Un total de sis dotacions de bombers, la unitat canina, la de rescat i salvament i la de maquinària i logística, així com 5 unitats de comandament del Consorci provincial treballen en la zona, a la qual també s’han desplaçat tres SAMU i un Suport Vital Bàsic.

A més, a petició dels Bombers de Castelló, s’ha mobilitzat aquesta nit a unitats del Consorci de València especialitzades en rescats, apuntalament i desenrunament d’edificis, mentre que des de la Conselleria d’Habitatge de la Generalitat s’ha mobilitzat a tècnics d’aquest departament perquè avaluïn l’estat de l’edifici.

La prioritat en aquests moments, segons han indicat fonts del Consorci provincial de bombers, és assegurar l’edifici per a poder accedir fins a la persona atrapada que ha estat localitzada, ja que l’estat en el qual han quedat les instal·lacions amenaça que es puguin produir més enfonsaments.

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha activat la situació 0 del Pla Territorial d’Emergències, la qual cosa suposa que l’Agència Valenciana de Seguretat i Respostes a les Emergències actua com a òrgan de suport als bombers i pot mobilitzar a altres agències.

Fonts de la Conselleria de Sanitat han indicat que el personal del centre de salut de la localitat ha atès diverses persones veïnes de la zona que han sofert atacs d’ansietat a causa d’aquest succés.

Des d’Emergències i la Guàrdia Civil s’ha reclamat a la ciutadania que no acudeixi a la zona, amb la finalitat de no dificultar les labors dels serveis d’emergència i de seguretat.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, ha assenyalat a EFE que de moment es desconeix quanta gent hi havia en l’edifici quan s’ha esfondrat, ja que per les dates que són hi ha gent que ha finalitzat les vacances, i a més en fer bon temps podia haver-hi persones a la platja.

Així mateix, des de l’Ajuntament d’aquesta localitat castellonenca s’ha gestionat el reallotjament en hotels de persones que no poden tornar aquesta nit a l’edifici pel fet que els seus habitatges han quedat afectades.

Per part seva, el president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que visitarà el lloc en les pròximes hores; ha expressat la seva preocupació per l’enfonsament de l’edifici, i ha explicat que el president del Govern, Pedro Sánchez, s’ha interessat per les labors de rescat.

“Seguim amb preocupació l’enfonsament d’un edifici a Peníscola. El president del Govern s’ha interessat per les tasques de rescat i he parlat amb l’alcalde de la localitat per a conéixer la situació. Tot el suport als serveis d’emergències. En les pròximes hores visitaré la zona”, ha escrit a Twitter el president Puig.

El president del Govern ha afirmat en el seu compte de Twitter que continua atent aquests treballs, ha agraït el treball dels qui estan treballant allí, i ha expressat la seva solidaritat amb els veïns afectats.

Així mateix, han mostrat la seva preocupació pel succés la vicepresidenta segona del Govern i ministra de Treball, Yolanda Díaz, o la ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, així com la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, el vicepresident segon del Consell, Rubén Martínez Dalmau, o la consellera de sanitat, Ana Barceló.

Directe