Manel Domínguez presenta el llibre “Morella: memòria d’un temps, records d’una guerra”

El llibre conta les històries de diferents persones de Morella que van viure als anys 30 a Morella

El Teatre Municipal va acollir ahir la presentació del llibre Morella: memòria d’un temps, records d’una guerra amb l’aforament complet d’aquest espai. L’autor del llibre, Manel Domínguez, i l’historiador i autor del pròleg, Pep Querol, van explicar el contingut d’aquest volum que conté les històries de persones que van viure la dècada dels anys 30 a Morella i la seua vida en aquells temps d’esdeveniments històrics que van afectar fortament a la població.

També va estar present en l’acte l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, el qual va destacar “la importància d’aquesta publicació sobre la ciutat de Morella, que dóna veu als i les protagonistes que van viure en aquells temps, per a contar la seua història”. L’edil va explicar que les fonts orals malauradament s’estan perdent i tenen una importància capdal” i ha afegit que “les nostres generacions els devem molt als nostres avis i àvies, el que ha fet és de justícia i per a estar orgullosos com a poble”. Finalment, Rhamsés ha volgut “felicitar a l’autor per aquesta iniciativa i contar una part important de la història de Morella amb el relat dels i les protagonistes”.

Cal explicar que “Morella: memòria d’un temps, records d’una guerra” explica, a través d’entrevistes a testimonis directes la dècada dels anys 30 a la ciutat. A través dels relats d’aquestes persones es descobreix la vida quotidiana i popular d’aquells temps i també els efectes de la irrupció de la Guerra Civil. En aquest llibre es posa en valor la importància de les fonts orals com a aportacions de coneixements de la història. Mitjançant aquestes històries de vida es pot obtindre una visió personal de com era la societat morellana de l’època i com es va viure la guerra.

Xerrada sobre
els aerogeneradors

Aquesta vesprada tindrà lloc la xerrada Turbines eòliques. Gegants que aprofiten el vent a càrrec de Fernando Ripollés. Està prevista a les 19.00 hores al Teatre Municipal de Morella per a explicar el funcionament dels aerogeneradors com els que hi ha instal·lats a la comarca dels Ports.

Directe