Herbers té dos contagiats per coronavirus

Era fins ara un dels pocs pobles que romania sense cap contagiat des de l’inici de la pandèmia

L’Ajuntament d’Herbers ha informat a través d’un bando municipal de la existència de dues persones contagiades per coronavirus actualment a la localitat. Així els ho han comunicat des de el centre salut de Valderrobres on acudeixen els veïns del municipi. Actualment es desconeixen els seus contactes estrets el que significa que han estat amb un positiu més de 15 minuts, a menys de 2 metres i/o sense màscara en els 2 dies previs al diagnostic o tindre símptomes.

Per tant, demanen a la població que les persones que es consideren contacte estret, s’aïllen i contacten amb el consultori mèdic per fer-se una prova. Així mateix, també es demana que la gent complisca les recomanacions d’us de mascareta, distancia social, límits de reunió e higiene. Herbers era fins ara un dels pocs pobles que romania sense cap contagiat des de l’inici de la pandèmia, ara sols queden Sorita, Palanques, i Castell de Cabres, les úniques poblacions de la província de Castelló juntament amb Torralba del Pinar.

Pel que fa al conjunt del País Valencià es de l’última actualització realitzada el divendres passat, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha notificat 2.340 casos nous de coronavirus 234 dels quals han estat a Castelló. Això suposa una xifra diària de poc més de 1.100 casos diaris el que mostra una estabilització dels nous contagiats per la covid. El que sí que continua baixant és la incidència acumulada ja que el País valencià és la tercera autonomia amb millors xifres d’Espanya tan sols per darrere de Astúries i les illes Canàries, tot baixant un 46% en les darrers 14 dies.

Tot en una jornada on s’han registrat 3.369 altes, 2 defuncions, i d’acord amb les dades registrades, en aquests moments hi ha 13.370 casos actius, la qual cosa suposa un 2,64% del total de positius.

Pugen en aquesta ocasió els hospitals valencians per l’efecte dilluns ja que el cap de setmana es donen ingressos però no altes i tenen, actualment, 492 persones ingressades, 93 d’elles en l’UCI. A la província de Castelló hi ha 64 hospitalitzats amb 11 en les unitats de cures intensives.

Pel que fa a la vacunació la Conselleria de Sanitat ha reduït de vuit a quatre setmanes el termini que ha de transcórrer per a vacunar a les persones de 65 anys o menys que s’han contagiat de coronavirus i han superat la malaltia, la qual cosa representa en aquest cas la pauta completa.
També es redueix de vuit a quatre setmanes el temps que han d’esperar aquelles persones que després de rebre la primera dosi de la vacuna es van infectar de coronavirus. Així, quatre setmanes després des de l’inici de símptomes o el diagnòstic de la malaltia podran rebre la segona dosi.
D’aquesta manera s’escurça el període actual d’espera, la qual cosa permetrà continuar avançant amb major agilitat en l’objectiu d’estendre en el menor temps possible la cobertura amb pauta completa, que és la que garanteix una millor protecció, en general, enfront de la malaltia i, en particular, enfront de les noves variants de la malaltia.

Fins al moment un total de 3.857.749 persones han rebut ja una dosi de la vacuna contra el coronavirus en la Comunitat. A més, en aquests moments, compten amb la pauta completa d’immunització 3.275.930 persones, un 64,78% del total de la població valenciana completament immunitzada.

Directe