Els Jardins del Mucbe s’obrin a l’art urbà amb l’escultura ‘Un bri d’esperança’

L’escultura s’emmarca en l’espai cultural més emblemàtic de Benicarló

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, acompanyada del regidor de Cultura, Pedro Manchón, i de l’artista Josep Antoni Garcia Bel ‘Garci’, ha inaugurat aquest matí l’escultura que presidirà els Jardins del Mucbe en una aposta decidida de la Regidoria de Cultura per l’art urbà i pel suport als artistes de la zona. «És un cant a l’esperança i al futur —ha dit l’alcaldessa—, just en el moment en què més necessitem aquesta esperança econòmica, social i emocional».

Xaro Miralles ha explicat que «tot i que en un primer moment vam pensar de situar-la a la plaça de Sant Vicent, al centre històric de Benicarló, finalment hem decidit que els Jardins del Mucbe són el millor entorn possible per a aquesta peça, ubicada en l’espai cultural més emblemàtic de Benicarló i al bell mig del que va ser hort dels franciscans, de l’antic Convent de Sant Francesc».

L’escultura, anomenada ‘Un bri d’esperança’, representa el renaixement de l’ésser humà i reivindica la necessitat de preservar la natura com a única via de supervivència. «El missatge està molt clar», ha assenyalat l’artista. «Si volem continuar conservant el planeta, hem de canviar el nostre paradigma de vida, la manera de viure i d’entendre-ho tot, i fer les coses d’una altra manera», ha assegurat ‘Garci’.

En aquest sentit, l’artista ha explicat que «a més de sintetitzar tot el que estem fent amb la natura, és a dir, la destrucció i la degradació, també he volgut representar que la natura és tossuda i vol continuar vivint, de manera que, de la mort, torna a ressorgir la vida». «D’aquí, el títol de l’obra», ha puntualitzat.

El regidor de Cultura s’ha mostrat satisfet per la inauguració de l’escultura «just un any després de presentar-ne el projecte» i ha constatat que es tracta d’una obra «amb molt de missatge i molta càrrega emocional».

Directe