El PP reivindica a Sorita inversions per a convertir cases en ruïna en habitatges

L'alcalde José Ramón Guarch es troba amb la presidenta popular Marta Barrachina

Sorita és una de les tantes localitats de l’interior de Castelló que han vist com en les últimes dècades quedaven abandonades un gran nombre d’habitatges antany plens de vida. La lluita contra la despoblació i la falta d’ajudes per a facilitar la rehabilitació d’aquests immobles deriva en l’abandó gradual de cases amb el conseqüent risc que genera per a la població.

L’alcalde de Sorita, José Ramón Guarch, ha traslladat aquesta problemàtica a la presidenta provincial del Partit Popular a la província de Castelló (PPCS) Marta Barrachina, qui s’ha desplaçat fins a la localitat per a conèixer de primera mà les necessitats d’aquest xicotet municipi de la província de Castelló.

Amb poc més d’un centenar d’habitants, segons l’últim registre de l’Institut Nacional d’Estadística, els recursos de Zorita són limitats per a poder crear una línia d’ajudes que garantisca la recuperació d’immobles. Per això, des del PPCS s’ha promogut un Pla de Rehabilitació d’Habitatges a l’interior de Castelló que, dotat amb 3 milions d’euros finançats a través de la Diputació Provincial, facilite la demanda de fons que permeten recuperar aquests immobles.

L’objectiu, tal com ha declarat l’alcalde de Sorita, “seria convertir aquests habitatges en ruïna en cases plenes de vida. Perquè la inversió genera desenvolupament i oportunitats i és l’antídot contra la despoblació”. Una amenaça contra la qual lluiten diàriament poblacions xicotetes, com és el cas de Zorita, “perquè ací el repte diari és garantir la pervivència amb els recursos limitats que disposem. I per a això és fonamental el suport dels qui més tenen”.

Directe