Els bombers de la Diputació intervenen durant l’onada de calor en 21 incendis

El president José Martí agraeix el treball dels equips de protecció

El Consorci de Bombers de Castelló ha efectuat 21 actuacions d’extinció de focs des de l’inici, el dimecres passat, de l’onada de calor més extrema que ha patit la província en els últims anys. D’ells, només dos han transcendit per la magnitud del foc, el d’Azuébar i, en menor escala, el de Suera. A hores d’ara tes troben controlat i extingit respectivament, segons informen des de l’operatiu d’extinció. La resta de focs corresponen a conats d’incendi, els quals han cremat en la seua majoria xicotetes extensions forestals i de matolls. Les intervencions s’han desenvolupat a Nules, Almassora, Vila-real, Moncofa, Borriana, les Alqueries, Vilafranca, Orpesa, la Llosa, Castellfort, la Vall d’Alba, Culla, Sacañet, Torreblanca, la Llosa, Costur i Onda. Las labors d’extinció dels focs ha sigut ràpida, el que ha evitat que les flames s’estengueren ràpidament pels termes.

Des del Consorci de Bombers s’atribueix la pràctica totalitat dels focs a la combinació de calor sufocant, la sequedat del terreny i a la forta activitat elèctrica dels últims dies. Els bombers adverteixen que els llamps latents poden manifestar-se i continuar provocant incendis fins i tot dies després de les precipitacions.

Agraïment
als bombers

El president de la Diputació, José Martí, ha lloat el treball dels equips de bombers provincials “perquè tot i tindre-ho tot en contra han aconseguit en 24 hores tindre baix control els incendis d’Azuébar i Suera. Martí ha mostrat la seua alegria “perquè s’ha aconseguit salvar el paratge natural de la Mosquera –de gran valor mediambiental— i la gran massa forestal de la Serra d’Espadà”. També ha expressat la seua satisfacció per la tornada del veïnat d’Azuébar a les seues cases després de 24 hores fora per prevenció.

Martí ha agraït en nom de la Diputació a tots els equips de protecció la seua implicació i valentia a l’hora d’enfrontar una emergència d’aquest calibre i ha dit “sentir orgull de la eficàcia i professionalitat demostrada per totes i tots els membres dels cossos de protecció”. “La ciutadania de Castelló pot estar vertaderament satisfeta dels seus bombers professionals, forestals i voluntaris”.

El dispositiu de la Diputació continuarà en actiu fins al final de l’època d’incendis amb un 750 efectius de bombers a disposició de la ciutadania, 200 vehicles i cinc mitjans aeris. Els responsables de Bombers continuen demanant precaució perquè la calor es mantindrà a la província en els pròxims dies.

Directe