Morella entrega les Creus de Santa Llúcia als col·lectius que lluiten front la COVID-19

El Pla d’Estudis ha albergat a les entitats que reben aquest reconeixement i el nombrós públic

La ciutat de Morella ha entregat avui la seua màxima distinció a aquells col·lectius que han fet i fan front a la pandèmia de la COVID-19. Així, el Pla d’Estudis ha acollit a les entitats que han rebut aquest reconeixement, les quals són el Centre de Salut de Morella, Hospital Comarcal de Vinaròs, Centre de Salut Pública de Benicarló, Equip Base de Serveis Socials Mancomunitat Els Ports, Residència Sant Joan Baptista de Morella, Centre de Dia de Morella, Creu Roja Morella-Els Ports, Serveis Municipals Ajuntament de Morella, Policia Local de Morella, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Bombers Voluntaris de Morella, Bombers Forestals i Unitat Militar d’Emergències, així com al públic general que ha assistit.

L’entrega de les Creus de Santa Llúcia ha estat presidit per l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, junt amb tota la corporació municipal. A més, ha comptat amb la presència del president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig; la vicepresidenta de la Diputació de Castelló, Patricia Puerta, i la subdelegada del Govern a Castelló, Soledad Ten, entre altres autoritats.

Representants de cada col·lectiu ha rebut de mans de l’alcalde la distinció i després ha dirigit unes paraules en nom de cadascun el cap de la Policia Local, Jose Luis Grau, la metgessa, Loles Paradís, la treballadora social, Marisa Ibàñez i Juana Monfort dels serveis de neteja. En l’acte també ha participat l’Associació Musical Mestre Candel i ha estat presentat per la periodista Anna Querol.

La màxima distinció es va aprovar en el ple extraordinari celebrat el passat 7 de gener dia de Sant Julià, patró de Morella, però la situació amb la pandèmia de la COVID-19 no va permetre l’acte cívic d’entrega de les creus. Així, la regidora Judit García, ha iniciat l’entrega amb la lectura de l’acord del ple per a passar a l’entrega de les distincions per grups. Primer el de seguretat, seguit del dels serveis municipals i serveis socials i finalitzar amb els col·lectius sanitaris. De manera que s’ha escollit el 14 d’agost com l’inici d’uns dies de festa i retrobament.

Així, Rhamsés ha destacat “la tasca que han realitzat aquestos col·lectius durant la pandèmia de la COVID-19, sobretot en els primers moments d’incertesa, ha sigut molt dura”. L’edil ha explicat que “és un honor entregar estes distincions pel que ha suposat tot el servei públic del conjunt dels col·lectius” i ha remarcat que “cadascun d’ells són un exemple del servei als altres, de professionalitat i de suma”. A més, ha afegit que “continuem fent front a la pandèmia des de la responsabilitat, el compromís i l’exemple de tots ells i també de visibilitzar molts dels treballs essencials com la neteja i tants altres que sempre han estat silenciats i són fonamentals”.

Directe