La música i el ball andalús arriben als Ports

El teatre municipal de Morella és un dels llocs que ha acollit la representació

La música andalusa ha passat pels Ports en forma de poesia, so i dansa. Així Morella, Portell i Cinctorres han viscut una demostració d’aquest tipus de música amb dos professionals reputats com José Manuel Cuenca i Almudena Roca que han passat per la comarca de mà de Sonoré i sons de l’interior. En al cas de Morella era Morella Sonora la que portava aquest recital anomenat Pasión Andaluza. Les obres portaven el folklore del flamenc al teatre municipal de Morella i sonaven així…

A més, enguany, complint-se el 85é aniversari de l’assassinat de Federico García Lorca per les tropes franquistes en 1936, gran part del recital interpretava i musicava els seus poemes. Amb el piano també va el ball que ha d’anar completament coordinat i es pot realitzar després de molts d’assajos.

Per a la balladora de flamenc Almudena Roca, el flamenc i la dansa és la seua vida i així ho ha viscut estudiant grau en dansa, màster en flamencologia i ara doctorant-se mentre treballa ballant pel món. Aquesta passió es va veure en l’escenari on Roca ho donava tot per a un reduït públic assistent però molt entregat.

Directe