Vallibona tindrà el primer caixer anti despoblament

Després d'anys de treball aquesta iniciativa serà una realitat

La Generalitat Valenciana i l’Agència Valenciana anti despoblament han licitat el projecte per a instal·lar 135 caixers automàtics en pobles d’interior que han perdut les seues oficines bancàries en els darrers anys. El govern invertirà 8 milions d’euros en quatre anys i s’espera que la primera d’aquestes instal·lacions es pose a Vallibona dins d’aquest estiu. Ha sigut un procés llarg i complicat, ja que es tracta d’una iniciativa pionera a tota Espanya però finalment el projecte vorà la llum.

La pèrdua de les oficines bancàries ha suposat un descens en la qualitat de vida a les zones d’interior, on un percentatge significatiu de veïns superen els 60 anys d’edat. Així, amb aquests nous caixers es facilitaran moltes tasques com traure diners o pagar rebuts.

La lluita contra el despoblament és una cursa de fons per a la que cal comptar amb tots els mitjans possibles. Els veïns dels pobles d’interior podran emprar aquests caixers en els propers sis mesos i millorar la seua qualitat de vida començant per Vallibona.

Directe