Benicarló adapta per a daltònics les banderes de les platges

Per exemple, el triangle que apunta cap a l'esquerra és bandera roja

Des d’avui, les platges de Benicarló són una mica més inclusives. Les banderes que onejaran a partir d’ara per a indicar l’estat de la mar s’han adaptat al codi de signes ColorADD, de manera que les persones daltòniques podran interpretar-ne el seu significat sense interferències.

↳ El codi de signes és el següent:
▸ La barra diagonal al costat d’un triangle que apunta cap a la dreta representa la bandera verda.
▸ La barra diagonal representa la bandera groga
▸ El triangle que apunta cap a l’esquerra simbolitza la bandera roja

Així ho ha anunciat la regidora de Turisme, Isabel Cardona, que ha dit que es tracta «d’una aposta més en favor de l’accessibilitat a les nostres platges». Cardona considera que «és important sensibilitzar-se amb les persones que pateixen aquesta patologia que els impedeix portar una vida normal» i ha agraït a l’empresa adjudicatària del servei de socorrisme, Provita, aquesta iniciativa «que han adoptat encara molt poques platges de la Comunitat Valenciana».

Directe