El Castell de Peníscola duplica al juliol amb 40.000 visites el registre de 2020

Comença a aproximar-se a l'escenari prepandèmia

El Castell de Peníscola duplica al juliol amb 40.000 visites el registre de 2020
El castell de Peníscola, en una imatge d'arxiu

El Castell de Peníscola ha rebut 39.160 visites durant el mes de juliol, registre que quasi duplica les 20.097 del passat exercici de 2020 i s’aproxima a les de l’escenari prepandèmia. Són dades oferides per la diputada provincial de Cultura, Ruth Sanz, qui ha destacat que “posen de manifest que els turistes estan percebent a aquest recinte propietat de la Diputació de Castelló com un lloc atraient i segur”.

La diputada ha recordat que “si es fan les coses bé, la cultura és segura”, raó per la qual “seguint les indicacions del president Martí, en la Diputació ens hem proposat mantindre obert al públic i visc el recinte fortalesa, amb una eficaç política de preus que afavoreix les visites de persones amb discapacitat, estudiants, joves, xiquets i aturats”. “Ho hem fet”, afegeix, “seguint uns rigorosos protocols de seguretat, que ens han permés celebrar una nova edició del Festival de Teatre Clàssic, que s’ha clausurat amb gran èxit de taquilla”.

Ruth Sanz ha explicat que el Castell de Peníscola “és una de les principals joies de la Diputació, en el procés de rehabilitació de la qual ha invertit en el període 2018-2021 prop de 2,5 milions d’euros entre recursos propis i fons Feder”. Entre altres actuacions, s’ha referit a la fase final del projecte de l’equipament expositiu, en la qual s’escometrà una inversió de 366.000 euros, que suposarà la renovació de les zones de la casa de l’aigua, la sagristia, l’església i el saló del conclave, així com les masmorres, les terrasses i el pati d’armes”. A aquesta inversió cal sumar els 100.000 euros que es van destinar en una primera fase per a facilitar la realització d’exposicions i aconseguir que el recinte siga més interactiu.

Directe